Cine o ține în brațe pe patroana de la Class?

class

Firma  SC Milenium Caffe SRL a fost înființată în data de 30.01.2015 și are două puncte de lucru în municipiul Călărași. Administratorul firmei este Raiu Anișoara Liliana are doi asociați: Raiu Anișoara Liliana și Raiu Mirel. Obiectul de activitate este ,,Restaurante” , cod CAEN 5610.

În data de 01-11-2016, în Realitatea din Călărași apărea articolul cu titlul ,,Restaurantul Class din Călărași emite bonuri fiscale demo„-

,,Firma Milenium Caffe din Călărași are punct de lucru și restaurantul Class. O locație minunată în care clubul AFC Dunărea Călărași a decontat în anul 2016, 13 facturi în valoare de 14.712 lei în condițiile în care clubul are cantină proprie. Dacă treceți pragul acestui minunat local veți fi întâmpinați de o domnișoară amabilă și de fum de țigară….mult fum. Se pare că organele abilitate, în speță Poliția Locală nu prea trec pe aici. Sunt fumător și nu m-a deranjat prea mult acest lucru, în schimb, în momentul în care am hotărât să părăsesc localul, am achitat consumația și am primit un bon de casă… DEMO. Sunt sigur că operatorul Valentina nu are nici o vină. În legistlația în vigoare sunt specificate clar elementele pe care trebuie sa le conțină un bon fiscal legal.

class

Bonul fiscal este documentul emis numai de aparatul de marcat electronic fiscal cu ocazia efectuarii livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii si detaliaza informatiile referitoare la acestea, in functie de specificul activitatii desfasurate, se mentioneaza in HG nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 28/1999.

Acelasi act normativ stabileste ca bonul fiscal cuprinde trei parti: antet, continut si parte finala.

Antetul bonului fiscal contine cel putin denumirea si codul fiscal/codul unic de inregistrare ale comerciantului, adresa de la locul de instalare a aparatului sau, dupa caz, mentiunea „comert ambulant” ori „taxi”.

Mai departe, continutul bonului fiscal, cu exceptia bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activitatilor de schimb valutar si de taximetrie, cuprinde:

 • data, ora si minutul emiterii bonului fiscal;
 • numarul de ordine al acestuia, la nivelul zilei de lucru;
 • numele sau codul operatorului;
 • denumirea fiecarui bun livrat sau a serviciului prestat;
 • pretul sau tariful unitar;
 • cantitatea;
 • valoarea pe fiecare operatiune, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, cu indicarea cotei acesteia;
 • valoarea totala a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata;
 • valoarea totala a taxei pe valoarea adaugata pe cote ale acesteia, cu indicarea nivelului de cota;
 • valoarea totala a operatiunilor scutite de taxa pe valoarea adaugata;
 • valoarea altor taxe care nu se cuprind in baza de impozitare a taxei pe valoarea adaugata, daca este cazul.

Partea finala a bonului fiscal cuprinde logotipul si seria fiscala a aparatului, iar in cazul cand acesta operează in cadrul unui sistem de gestiune, numarul aparatului de marcat electronic fiscal”.

SC Milenium Caffe SRL a fost sancționată contravențional de Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași, în data de 05.11.2016 cu suma de 5000 ron conform legii nr. 15/2016 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun. Tot conform legii 15/2016, ISU ,,Barbu Știrbei” Călărași a aplicat în perioada 1 ianuarie 2016-02 mai 2017, două avertismente și o amendă în cuantum de 5000 de lei. Și Poliția Locală Călărași a aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei.clas2

Societatea Milenium Caffe SRL a contestat în instanță amenda contravențională seria PLC nr. 008160 aplicată în data de 02.02.2017 de Direcția Poliția Locală Călărași. Pe 29.03.2017, instanța de judecată anulează plângerea contravențională formulată de petenta SC Milenium Caffe SRL împotriva P.V. de constatare a contravenției în dosarul 1282/202/2017. Nu știm motivele pentru care administratorul a ales să conteste doar amenda contravențională aplicată de Direcția Poliția Locală Călărași, aceasta având cea mai mică valoare, dar multiplele nereguli și încălcări ale legii ne fac să ne punem întrebarea ,,Cine o ține în brațe pe patroana de la Class?”

 

7775 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*