Culcea Stelian/Sufletul echipei de fotbal Atletic Dorobanțu

nea stelica

Duminică, 04.06.2017,  s-a disputat în cadrul ligii a-V-a, meciul de fotbal între echipele Atletic Dorobanțu și CS Budești. Nu sunt un împătimit al sportului ,, rege”, dar din când în când, merg la stadion să urmăresc o partidă de fotbal. De obicei, echipa gazdă pierde când sunt eu în tribună. La fel s-a întâmplat și la Dorobanțu, unde echipa gazdă a pierdut cu scorul de 4-1 în favoarea celor de la CS Budești. Despre echipe, arbitrii, rezultate, sunt destui care au competența și cunoștințele necesare pentru a scrie. Despre altceva vreau să vă povestesc.

Înainte de începerea partidei, și-a făcut apariția un omuleț interesant și glumeț care s-a recomandat sec-,, Nea Stelică, cel mai frumos om din Dorobanțu”. Atrăgându-mi atenția, am luat loc în tribună și pe toată perioada în care s-a desfășurat meciul, am încercat să aflu de la localnici, cât mai multe lucruri despre Nea Stelică. Așa am aflat că acest om simplu și deosebit, cu un salariu de 1200 de lei, este motivul pentru care mai există echipă de fotbal la Dorobanțu.  Am aflat că în fiecare vineri seara, împreună cu soția, tușează terenul, tund gazonul. Că echipamentul jucătorilor este spălat săptămânal pe cheltuiala lor, la ei acasă.

 Localnic: ,, Dacă nu era Nea Stelică, acum creștea salcâmul pe stadion”.

Pe tot parcursul partidei, Nea Stelică a strigat și și-a încurajat jucătorii. Deși prestația echipei din Dorobanțu a fost foarte slabă, nu l-am auzit să certe pe nimeni sau să rostească vorbe urâte. După fluierul de final al arbitrului, a intrat în vestiarul lor și a consemnat pe foaia de observație: ,, Felicitări brigăzii de arbitrii și observatorului din cadrul AJF Călărași”. Asistând pentru prima dată la o astfel de întîmplare, l-am întrebat:

,, A-ți luat bătaie și felicitați brigada de arbitrii? De obicei, un antrenor, când echipa pregătită de el este înfrântă, primul vinovat pe care îl găsește este brigada.

Culcea Stelian-,, Media de vârstă a brigăzii de arbitrii de astăzi, este de 17 ani. Chiar dacă mai greșesc, nu sunt vânduți ca arbitrii bătrâni. Așa cum încurajez practicarea sportului în comună, la fel încurajez tinerii arbitrii. A venit vremea ca vulpile bătrâne să plece acasă.”

Rep: Cum vă descurcați cu finanțarea echipei ? Cum vă sprijină primăria și fermierii din zonă?

Culcea Stelian-,, Off…… Primăria ne ajută cu ce poate….cu ce permite legea. Domnul primar Stoica este un om foarte corect. Nu permite deplasarea echipei cu microbuzul destinat transportului școlar. Închiriază pentru fiecare deplasare, un microbuz de la o firmă privată, cu bani din propriul buzunar. De la fermierii din zonă, ajutorul este aproape zero. Nu înțeleg de ce nu vor să se implice, sunt copiii noștrii, la liga a-V-a nu sunt costuri mari, prin sport îi scoatem la mișcare. Am înțeles că domnul primar va dona un teren în Dorobanțu, pentru construirea unei baze sportive performante. Aici la Vărăști nu avem condiții. Pierdem mingiile în pădurice la fiecare meci. Dacă jumătate din locitorii comunei ar vira ăia 2%, la Asociația de fotbal, ne-am descurca”.

L-am lăsat pe Nea Stelică, cu speranța că fermierii, întreprinzătorii privați și locuitorii comunei Dorobanțu, vor înțelege și vor aprecia într-o zi, munca sa.

 

2491 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*