Viceprimarul Dragoș Coman, Alexandru Zamfir, asistentul medical Stan Leonard și ambulanțierul Samoilă Claudiu au salvat o tânără de la înec!

 

riv2În data de 05.06.2017 la ora 21.35 a fost solicitată o ambulanță pentru o femeie înecată în Borcea în zona terasei restaurantului River’s Lounge. La ora 21.42 la ajungerea la locul solicitării,  se efectuau manevrele BLS de catre viceprimarul municipiului Dragoș Coman, Alexandru Zamfir, asistentul medical Stan Leonard și ambulanțierul Samoilă Claudiu. Deși erau în afara programului de lucru, angajații Serviciului de Ambulanță  au intervenit imediat pentru acordarea primului ajutor calificat. Aceștia au efectuat manevrele până la revenirea respirației spontane, victima fiind preluată de autosanitară, conștientă. Femeia a fost transportată la  Spitalul Județean  de Urgență Călărași.

În timp ce serveau cafea pe terasa restaurantului River’s Lounge, Dragoș Coman , Alexandru Zamfir , Stan Leonard și Samoilă Claudiu, au observat în lumina unui reflector orientat pe cursul de apă al Brațului Borcea, un trup care plutea în derivă. Alexandru Zamfir și Dragoș Coman au fost primii care au intervenit pentru scoaterea trupului la mal. Apoi a fost rândul asistentului medical Stan Leonard și ambulanțierului Samoilă Claudiu să intervină.

În primă fază, Dragoș Coman nu a vrut să comenteze incidentul, dar la insistențele noastre, acesta a declarat pentru Realitatea din Călărași : ,, Cel mai important este faptul că acea femeie a supraviețuit. Părerea mea este că a avut noroc că am fost cu toți acolo și toată operațiunea de salvare sa derulat foarte repede. Alex (nr. Alexandru Zamfir) a sărit aproape instinctual în apă iar în doar câteva secunde am reușit să o scoatem pe mal și să-i acordăm primul ajutor. Foarte important, chiar decisiv pot sa spun, a fost ajutorul a doi angajați ai serviciului de ambulanță ce erau în timpul liber pe terasă și care s-au comportat profesionist și astfel aceea femeie a reușit să elimine apa și să fie într-o stare stabilă în cele câteva minute dinaintea sosirii ambulanței la fața locului. Astăzi l-am sunat pe Alexandru Chiriță și l-am felicitat pentru comportamentul angajaților Serviciului de Ambulanță și mi-a comunicat că acea femeie este bine și spre seară va fi externată”.

8906 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*