Comuna Cuza-Vodă se modernizează continuu în mandatul lui Marius Cojocaru

15232090_10210605081543873_6733942072894869761_n Marius Cojocaru este la primul mandat de primar al comunei Cuza-Vodă. Tânăr şi ambiţios, provenind din mediul privat, a reuşit să facă într-un an cât alţii în zece. Şi cunoştinţele şi abilităţile dobândite în cadrul Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Economică, a căror cursuri le-a absolvit în acest an, au contribuit la succesul său.

În urmă cu un an, când a câştigat alegerile pentru fotoliul de primar al comunei Cuza – Vodă, a gasit o primarie cu multe dificienţe cu documente lipsă sau în neregulă. Şi lipsa utilajelor sau starea de degradare a acestora constituiau o mare problemă pentru desfăşurarea activitaţilor de modernizare a comunei. Marius Cojocaru a indentificat şi găsit surse de finanţare pentru achiziţionarea unei vidanje noi a unui tractor, şi de curand, a unei motocositoare, marca John Deere.19427603_1439955782747230_34950672_n Cu aceste utilaje a reuşit pietruirea în regim propriu a 7 kilometri de drum, făcând astfel mari economii la buget.

Staţiile de autobuz au fost modernizate şi în momentul vizitei noastre în comuna Cuza – Vodă sosise un autocamion încărcat cu ghivece şi canapele moderne. Tot în cadrul amenajării peisagistice, au fost plantaţi pe şoseaua principală, pe o lungime de 6 kilometrii pini, frasini şi tei.

Echipa de fotbal a promovat în liga a IV-a şi primarul Marius Cojocaru va moderniza stadionul din Călăraşii Vechi. Alte proiecte imediate care vor fii implemenate sunt: monitorizarea video a comunei, iluminatul stradal total cu lămpi cu led, modernizarea staţiei de tratare a apei şi contorizarea abonatilor.

Marius Cojocaru:  „Pentru a veni în sprijinul micilor fermieri, am plantat 50 de hectare de lucernă, 2 hectare cu stejar şi 3 hectare cu salcâm. În urma unei şedinţe cu fermierii s-a făcut strategia locala, unde s-a hotărât infiinţarea O.U.A.I Cuza – Vodă, care va realiza sistemul de irigaţii. Avem în plan înfiinţarea unei staţii de biogaz pentru reciclarea gunoiului de grajd.Spre deosebire de eoliene sau fotovoltaice, care depind de cât de mult bate vântul sau de soare, staţiile de biogaz merg în continuu. În plus, acestea vor da de mâncare şi la ţăranii sau fermierii din jur, care vor avea o cerere sporită pentru mai multe culturi de porumb pe an după ce eventual, înainte de biogaz, aveau terenurile nelucrate.

Vreau să asigur cetaţenii comunei că voi rămâne acelaşi bun prieten al lor, că mă voi consulta cu ei de fiecare dată înainte de luarea unei decizii care priveşte ridicarea nivelului calităţii vieţii a cetăţenilor.

4640 vizualizari in total 3 vizualizari azi


1 Comment on Comuna Cuza-Vodă se modernizează continuu în mandatul lui Marius Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*