„Ivanciu Reloaded” – ,,Pamflet – Hitler a aflat de braconajul de la Dunărea”

Viceprimarul municipiului Călărași, Viorel Ivanciu, proaspătul nominalizat pentru a candida la funcția de primar al municipiului Călărași din partea Partidului Național Liberal, în anul 2020, a dat în judecată în urmă cu ceva timp, firmele editoare ale ziarului Realitatea din Călărași. Motivul este următorul:

-pârâții au făcut afirmații denigratoare la adresa reclamantului și le-au publicat pe Facebook și pe site-ul deținut de această publicație. Reclamantul a suferit în activitatea desfășurată și în mediul privat și se impune obligarea pârâților de a nu mai face pe viitor astfel de afirmații.

 Pretențiile reclamantului Viorel Ivanciu au fost următoarele:

-obligarea în solidar a pârâților la repararea prejudiciului adus onoarei, demnității și reputației sale, ca urmare a articolelor denigratoare… reprezentând daune morale în sumă de 80.000 lei.

-constatarea caracterului ilicit al faptelor săvârșite de pârâți

-0bligarea pârâților la publicarea dispozitivului hotărârii instanței , pe același site și publicație de presă, Realitatea din Călărași, în cinci apariții consecutive

  Deși a pierdut, îi promitem domnului viceprimar Viorel Ivanciu că îi vom respecta dorința și vom publica în cinci apariții consecutive, dispozitivul hotărârii instanței.

,,După cum rezultă din cuprinsul articolului de presă, afirmația pretins denigratoare are la bază un raport al comisiei de audit, care constată nereguli în gestionarea și decontarea banilor la această asociație sportivă. Libertatea jurnalistică cuprinde și recurgerea la o anumită doză de exagerare, chiar de provocare și instanța reține că titlul articolului public și conținutul se încadrează în această doză de exagerare și provocare admisă ……..În cadrul filmulețului apare redată, prin dialog inserat, revolta lui Hitler față de aspectele constatate în activitatea AFC Dunărea 2005, reacția sa față de lipsa de rezultate și interesul pentru aflarea personajelor responsabile.
Față de de cele prezentate anterior, instanța reține că, prin activitatea lor, pârâții nu au depășit sfera caracterului informativ care prezintă interes pentru opinia publică și nu au adus atingeri demnității unei persoane.
În aceste împrejurări, instanța constată că nu există o faptă ilicită ca urmare a articolelor publicate și difuzate în scris și online, fapt pentru care respinge cererea formulată ca neîntemeiată”.

 Deși  Viorel Ivanciu a fost reprezentat de un avocat, a prezentat mărturiile martorilor Kosztelnic Cătălin(CONSILIER LOCAL și ANGAJAT la DISTRIGAZ Sud Rețele) și Craia Adrian,  noi nu am luat niciodată în serios acest proces, neprezentându-ne la înfățișări, neangajând avocat, motiv pentru care instanța a hotărât decăderea noastră din dreptul de a depune întâmpinare.

    Cerem scuze domnului viceprimar Viorel Ivanciu (viitor candidat la funcția de primar al municipiului Călărași) pentru următoarele aspecte, așa cum au fost formulate în plângerea depusă de acesta la Judecătoria Călărași: ,,… am avut și încă am de suferit sub aspectul vieții personale, private în sensul în care suferințele psihice provocate de campania de defăimare prin presă sau reflectat în toate aspectele traiului zilnic (stres suplimentar, eforturi continue de a reveni la starea anterioară publicării articolelor defăimătoare)”.

Vom reveni cu amănunte legate de rezoluția acestui dosar, dar și despre dosarul aflat în instrumentare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași cu privire la delapidările de la Dunărea Călărași.

2763 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*