Activități ale polițiștilor din Călărași în minivacanța de Sfânta Maria

tut1

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași s-au aflat la datorie în perioada minivacanței de Sfânta Maria și au desfășurat o serie de acțiuni atât cu caracter preventiv pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, cât și pe palierul combaterii infracționalității.

În cele 5 zile, polițiștii au organizat 21 de acțiuni, au constatat 60 de infracţiuni, au aplicat 456 de sancțiuni contravenționale, au reţinut 26 de permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

În perioada 11 – 15 august 2017, peste 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități în teren, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat și pentru creşterea siguranţei rutiere.

În urma activităţilor desfăşurate, în perioada 11-15 august 2017, au fost constatate 60 de infracţiuni, dintre care 15 contra persoanei, 24 contra patrimoniului și 12 la regimul siguranței rutiere.

În această perioadă, au fost prinși în flagrant 13 autori de infracțiuni, față de 4 persoane fiind luate măsuri preventive, iar 2 persoane care erau urmărite au fost depistate de polițiști.

Au fost aplicate 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 189.593 de lei, dintre care 80 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 371 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru consum de alcool și 155 pentru depășirea limitelor de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere, dintre care 4 pentru consum de alcool şi 12 pentru viteză, fiind retrase 8 certificate de înmatriculare auto.

Ca urmare a măsurilor luate în această perioadă, nu s-au produs accidente rutiere grave, soldate cu pierderi de vieți omenești.

    Peste o tonă de tutun, confiscat de polițiști, de la un conducător auto prins în trafic

 

Polițiștii au depistat pe raza comunei Fundeni, județul Călărași, o autoutilitară, condusă de un cetățean bulgar, care transporta ilegal peste o tonă de tutun.

În baza datelor deținute, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași și Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au prins în trafic, în dimineața de 15 august 2017, pe raza comunei Fundeni, un bărbat de 66 ani, cetățean bulgar, care deținea ilegal o mare cantitate de tutun.

În interiorul autoutilitarei condusă de acesta a fost găsită cantitatea de 1.160 kg de tutun, ambalat în 36 de baloți, provenind din Republica Bulgaria.

Autoutilitara și întreaga cantitate de tutun au fost indisponibilizate, fiind continuate cercetările sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Codul fiscal.

Prejudiciul produs prin comiterea infracțiunii este de 655.201 lei.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*