Directorul SPGCS, Alex Drăgulin, la raport

 

La sugestia primarului Daniel Ștefan Drăgulin. directorul SPGCS Călărași, Alex Drăgulin, a susținut astăzi, o conferință de presă în care a prezentat un raport de activitate al serviciului public pe care îl conduce.

Serviciul Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân  are de astăzi, 24 august, o linie telefonică pentru sesizări și salvări de animale. Orice persoană care întampină probleme cu animalul propriu sau animalele fără stăpân pot apela numărul  0371.069.701,  disponibil 24 din 24 de ore.  Alexandru   Drăgulin, directorul Serviciului Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călăraşi,  a vorbit presei despre acest proiect:  „Noi acum 5 ani când am preluat conducerea acestui serviciu am încercat să lucrăm tot mai mult, am plecat de la problema câinilor fără stăpân şi am ajuns la ora actuală să coordonăm şi să ne ocupăm de problemele tuturor animalelor fără stăpân, indiferent dacă sunt domestice sau sălbatice. În anii precedenţi am fost solicitaţi şi peste programul de lucru pentru unele situaţii pe regimul rutier, cai sau câini agresivi şi am intervenit, doar că dotarile din trecut nu ne permiteau un timp rapid de intervenţie, nu aveam o linie telefonică pe care alte instituţii ale statului, cât şi cetăţenii să o poată  sesiza  imediat, iar acea linie telefonică să anunţe  coordonatorul de echipă pentru a rezolva acea problemă în maxim o oră, cum am vrut noi, dar acum am ajuns la 40 de minute după simulările pe care le-am avut. Am purtat discuții cu Jandarmeria şi vă pot spune că lucrăm la un   protocol de colaborare între serviciul nostru şi jandarmerie, tocmai pentru această linie pe care o dăm astăzi în folosinţă pentru cetăţeni şi pentru instituţiile statului din municipiul Călăraşi, pe problema animalelor, indiferent de specie, domestice sau sălbatice.  În  continuare urmărim să dezvoltăm comapartimentul de control pentru că am sesizat că de un an de zile avem acelaşi număr de câini pe străzi, asta înseamnă clar iresponsabiliatea cetăţeanului de a lăsa câinele pe stradă sau de  a-l ajuta să se reproducă, de aceea dorim dezvoltarea acestui compartiment de control împreună cu Jandarmeria, să încercăm să-i civilizăm pe oameni pentru a eradica problema câinilor fără stăpân. Mulțumesc Consiliului Local, mulțumesc Primăriei pentru sprijinul pe care mi l-a alocat, au înţeles necesitatea achiziţionării unor noi autoutilitare, pentru că cea veche consuma mai mulţi bani decat leasing-ul pe lună, datorită uzurii pe care o avea, acum cu cele noi, cosumurile sunt mai mici, economisim carburanţi şi timp.”, a declarat Alexandru Drăgulin, directorul Serviciul Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călăraşi.21076658_1525645424178265_1997595967_n21074110_1525645267511614_190411079_n

21101033_1525645177511623_672160745_n

 

 

 

 

 

Așteptăm cu nerăbdare ca și ceilalți directori de direcții din cadrul primăriei Călărași să prezinte activitatea serviciilor pe care le conduc, în conferințe de presă. De altfel, viceprimarul Viorel Ivanciu, a cerut o planificare a ordinii în care conducătorii direcțiilor subordonate primăriei să susțină conferințe de presă în cadrul cărora să-și prezinte activitatea. Un semn bun, spunem noi pentru asigurarea transparenței în cheltuirea banului public.

1535 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*