,,Majoritatea angajaților primăriei, plătiți din banii noștri, se comportă ca niște grofi feudali’’

soldanu

În data de 04.08.2017, publicam articolul cu titlul ,,Primăria Șoldanu/ Nesimțire pe bani publici/Geambașu Iulian doarme?„, în care semnalam comportamentul unor funcționari angajați ai primăriei Șoldanu, județul Călărași. Zilele trecute, am primit pe adresa redacției, următorul mail :

,,  Către redacția Realitatea de Călărași

               In atentia domnului (doamnei) redactor………….

               Spre stiinta domnului redactor sef,

Stimati Domni,

Bună Ziua

 Mă numesc  Iulian Cernea din Com Șoldanu Jud Călărași  și țin să-mi exprim multumirea, admirația și va felicit pentru articolul de presă scris foarte profesionist la adresa UAT Șoldanu,  publicat in data de 04-08-2017, cu predilecție la adresa lui Hulea Traian funcționar public cu ,,valențe‘’ de mare secretar al primăriei urbei noastre și de al carui comportament și atitudine ați avut ocazia sa va convingeti în acțiunea de documentare.

Nu știu în ce imprejurare ați ajuns (și) la Soldanu, dar vizita dvs este mai mult decât binevenita, este foarte necesara. În aceasta localitate, este mare nevoie de participarea și acțiunile Dvs. De a informa opinia publica despre multele abuzuri ce se petrec în special la nivelul autorității locale.
Aș vrea în primul rând sa va asigur ca eu cetatean și locuitor al comunei, va scriu aceste rânduri în incercarea de „normalizare” a activităților serviciilor publice în interesul cetatenilor.
Ce ați constatat Dvs. E doar o mica parte din totalul actiunilor abuzive ce se întâmpla zilnic la nivelul administratiei locale. Personal eu dar mulți cetateni am avut ocazii multiple cu diverse și indreptatite solicitari către primărie institutie locală cu mari probleme privind transparență decizională.
Majoritatea angajatilor primariei plătiți din banii noștri se comportă  ca niște ,, grofii feudalii’’ pe moșia  lor cînd li se solicita diverse documente ce țin de administrația publică, anexez în dovedire răspunsul la o petiție prin care am solicitat publicarea veniturilor realizate de persoanele apropiate primarului implicate într-un proiect European POSDRU.  Răspunsurile  date de acestii indivizi ( ignorand si recomandarea prefectului) sunt cu ’’ limbă de lemn ,, de genul  ‘’ informațiile solicitate nu pot fi făcute publice și sunt date cu caracter personal ‘’. Acesta de fapt este adevarul ca banii publici (incasati) sunt ai lor personali si nu trebuie sa stie publicul asta. Ca o mostra de lipsa bunul simț vă prezint anexat declarația de avere a primarului din 12-06-2013 la pagina nr 4, dată pe propria răspundere,  precum că tatăl lui și socrul lui (pensionari ) își rup de la gură si donează în chip de cadou edilului din putinul lor stiut fiind ca pensiile nu sunt venituri mari, să-l ajute pe primar ca salariul urias comparativ cu veniturile modeste ale majoritatii, nu-i satisfac nevoile. În opinia mea  este o formă mascată pentru a nu ieși la iveală eventuale nereguli  în procedura de evaluare a averii exagerate comparativ cu veniturile, declanșate de ANI și rămasă fără o finalizare inca. Referitor la primar acesta a fost găsit în data de 13-03-2015 în incompatibilitate de către ANI, pentru ca în timpul cât trebuia sa activeze în interesul cetatenilor, efectua acte și fapte de comert, în interesul propriu, acțiune incompatibila cu statutul public. Dar el se considera o victima si face plîngeri penale inspectorilor de integritate pentru a frîna și zădărnici finalizarea procesului cu ANI dosar număr 2015/2/2015 la CURTEA DE APEL BUCUREȘTI.
Dacă veți avea curiozitatea jurnalistica sa efectuati o documentare locala sa constatati ca la nivel local s-au construit fără autorizație imobile impunatoare unele chiar lângă primărie, și sa constatati câți cetateni care sunt pe listele de asistati sociali, nici nu presteaza munca în beneficiul comunității, deoarece sunt plecați cu anii din țara, indemnizatiile acestora sunt „retinute” și incasate de cine dacă ei nu sunt în țara, dar care beneficiaza ( la nevoie) și de asistenta medicala, ei obtinand venituri în țările unde s-au dus.
 Și pentru a ne mai descreții frunțile vă prezit un filmuleț  cu un monument al eroilor din satul Negoiești com Șoldanu unde primarul a trecut numele său pe un monumet public, realizat din bani publici, dar pe care primarul și l-a însușit ca fiind „al lui” că așa vrea el ca întâistatator.   
 Contactat telefonic, primarul comunei Șoldanu, Geambașu Iulian, a declarat : ,, Nimeni nu a venit la mine , dintre locuitorii comunei, să se plângă de comportamentul angajaților primăriei. După publicarea articolului în ziarul Realitatea din Călărași, am avut o discuție cu funcționarii și vă asigur că lucrurile au revenit la normalitate. Rog pe această cale, pe cetățenii care locuiesc în comuna Șoldanu, să-mi semnaleze orice derapaj sesizat în comportamentul angajaților primăriei. Noi suntem aici în slujba cetățeanului”.
1305 vizualizari in total 3 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*