Drăgulin : ,, Muzeul Municipal este un muzeu viu ! „

DSC_0523

Primăria Municipiului Călărași a înființat în anul 2014 Muzeul Municipal în clădirea unde a funcționat primăria între anii 1888 -2013. Muzeul a luat ființă în urma donațiilor făcute de călărășeni și pe baza colecțiilor puse la dispoziție pentru a fi expuse.
Muzeul Municipal are o activitate complexă depășind stadiul în care muzeele aveau doar funcții de depozitare și de valorificare a obiectelor prin expoziții sau materiale publicitare. Muzeul Municipal este un muzeu viu, un loc unde se poate petrece timp liber în mod plăcut se pot lectura cărți, se poate modela sau fabrica unele obiecte din hârtie.

Încă de la deschidere a fost înființat un atelier de modelaj și olărit care a fost dotat cu o roată de olărit, un cuptor de ars ceramic cu o capacitate de 60 de litri și 3 roți pentru formare și decorare, dezvoltarea acestui atelier făcându-se în urma solicitărilor. Aflând de politica de sponsorizare a societății TRANSGAZ SA Mediaș, a fost depusă o aplicație în cadrul Programului de Responsabilitate Socială, dezvoltat de companie. Astfel, prin contractual nr.36/2017, UAT Municipiul Călărași a obținut pentru Muzeul Municipal Călărași suma de 10.000 lei, folosită pentru achiziționarea a trei roți electrice de olărit, tip OHK-2, în valoare de 9228,45 lei și cinci roți pentru decorare, model 305, în valoare de 928,2 lei.

Începând cu această lună atelierul va deveni funcțional pentru desfășurarea activităților cu copii.

Daniel Ștefan Drăgulin : ,,În conferința de presă de astăzi am vorbit, împreună cu Florin Rădulescu, și de noile obiective pe care Primăria Municipiului Călărași le are în vederea revitalizării unor clădiri vechi și monumente istorice. După cum știți, Poșta Veche va fi restaurată cu ajutorul fondurilor europene, iar fostul Cinematograf Victoria se află deja în proiectare și în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.”DSC_0537

696 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*