D.A.S. Călărași / 31 de copii beneficiari ai contractelor de acordare de servicii încheiate cu familiile sau aparținătorii acestora

das1

Centrul Comunitar Oborul Nou din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Călărași înregistrează, începând cu luna ianuarie 2018, un număr de 31 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, beneficiari ai contractelor de acordare de servicii încheiate cu familiile sau aparținătorii acestora.

Suport psihologic, educație igienico-sanitară, depinderea gospodăririi individuale, consiliere pentru integrare socială și găsirea unui loc de muncă, activități didactice pentru cei mici (desen, pictură, sport, dansuri) sunt lucrurile pe care cei patru angajați ai Centrului le adaptează nevoilor fiecărui copil în parte.

Potrivit informațiilor furnizate de colegii noștri din Centrul Comunitar Oborul Nou, toți minorii care le trec pragul de luni până vineri sunt de etnie romă, fac parte din comunitatea turcă și mai mult de jumătate nu sunt înscriși la nicio unitate de învățământ. De aceea, toate demersurile specialiștilor se fac pentru reintegrarea lor în sistemul școlar și implicarea lor în toate activitățile stabilite în program pentru a se evita, pe cât posibil, revenirea lor pe străzi.

Nu numai copiii sunt în atenția Centrului. În luna noiembrie a anului trecut a avut loc o ședință de informare a femeilor din întreg cartierul Oborul Nou privind acordarea de servicii gratuite de consultații medicale, consiliere cu privire la sănătatea reproducerii și educație sexuală, activități care vor continua și în acest an.

Printre obiectivele Centrului Comunitar Oborul Nou pe anul 2018 se numără amenajarea unui mic atelier de tâmplărie și croitorie în vederea formării deprinderilor de viață, dotarea bucătăriei cu vase și ustensile necesare în vederea formării unor deprinderi de igienă alimentară, igienizarea și amenajarea spațiului verde din curtea interioară.das2

407 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*