Chiriță George / ,,Este prioritară acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2000 de lei pentru fiecare nou-născut!”

chirita

Chiriță George, cu susținerea consilierilor județeni ai Partidului Social Democrat Călărași, a inițiat și depus un proiect de hotărâre care stabilește acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2000 lei, pentru fiecare nou-născut viu pe raza  județului Călărași. În expunerea de motive se arată că, potrivit prevederilor Legii asistenței sociale nr. 292/2011, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităților.

 Chiriță George : ,, Când am inițiat acest proiect de hotărâre, am analizat datele furnizate de Institutul Național de Statistică care confirmă reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creștere constantă a numărului vârstnicilor. Noi, consilierii județeni ai PSD, considerăm că este prioritar acordarea acestui stimulent financiar. Deși este insuficient, este foarte important pentru o familie tânără, care trebuie să susțină cheltuieli suplimentare, odată cu venirea pe lume a unui nou-născut. Așa cum alocăm sume de bani pentru biserici, trebuie să găsim resurse financiare pentru susținerea creșterii natalității. Dacă proiectul va fi aprobat, stimulentul va fi acordat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași„.

2010 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*