Oameni de succes ai Călărașiului / Marian Nan – pictor iconograf

 ,, Noua biserică românească ortodoxă de lemn din Traunreut (distr. Traunstein), Germania,  a cărei construcție a fost finalizată  anul trecut, este acum, de asemenea, aproape de inaugurare.  De câteva săptămâni, Marian Nan, un pictor iconograf român, lucrează zi și noapte la pictarea  icoanelor naosului cu imaginile sfinților” este știrea publicată vineri, într-o publicație locală din Germania.
 Puțini știu că Marian Nan este un pictor iconograf călărășean, ale cărui lucrări deosebite pot fi admirate în bisericicile din localitățile : Floroaica, Oltina, Dragalina, Jegălia, în unele biserici din Călărași și în mănăstirile din împrejurimi.
 Destin…
Din păcate, așa cum se întâmplă cu oamenii deosebiți și talentați, nu a ,,avut” loc să-și manifeste talentul pe meleagurile călărășene. Popii cu limuzine de zeci de mii de euro știu de ce. Pentru a-și întreține familia, de cățiva ani, renumitul pictor, pictează departe de casă, în țară și în străinătate.
  ,, Mi-e dor de tot, de oamenii din Călărași mi-e dor „
 Într-o convorbire telefonică recentă, acestea au fost primele cuvinte ale pictorului iconograf călărășean, Marian Nan.
 Din dragoste pentru oamenii din Călărași, el susține că ar lăsa oricănd în urmă străinătatea cu toate că acolo i-a fost recunoscută adevărata valoare.  Ar vrea să lase moștenire călărășenilor o parte din talentul său pe care și fiul, Ionuț Nan, îl moștenește.
  nan4nan2nan1
511 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*