Continuă campania gratuită de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, de pe raza municipiului Călărași

 

Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân, din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, continuă campania gratuită de sterilizare a câinilor de rasă comună cu stăpân, de pe raza municipiului Călărași.
Această campanie se desfășoară pentru a veni in sprijinul populației, având ca scop intrarea în legalitate privind deținerea de câini de rasă comună, prevenirea abandonului canin și reducerea numărului de câini fără stăpân de pe raza municipiului.
Amintim că în conformitate cu HG 1059/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Art. 39, punctul 1, ” persoanele fizice sau juridice, asociațiile și fundațiile pentru protecția animalelor care dețin câini de rasă comună sau metiși ai acestora pe teritoriul țării au obligația să îi sterilizeze pâna cel târziu la data de 1 ianuarie 2015”. Potrivit articolului 15 al Legii 258/2013, nerespectarea acestui lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.
#sterilizare #nuabandon #responsabilitate #câinifărăstăpâncaini

285 vizualizari in total 36 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*