STANCIU MARIAN-GABRIEL : ,, Am realizat multe dar niciodată nu voi putea spune că este suficient”

 

Cu sigurantă că multe dintre problemele cu care se confruntă societatea româneascâ vor continua să rămână o realitate dureroasa.

Problemele de zi cu zi ale oamenilor de rând parcă se înmultesc văzând cu ochii, iar solutiile mult așteptate întârzie să apară, în ciuda promisiunilor făcute de unii  aleși  ai neamului. Fără să  fiu acuzat de ipocrizie, aproape că sunt uimit atunci când întâlnesc  primari care nu se plâng de lipsa fondurilor necesare realizării unor proiecte pentru comunitate. Pe lângă cultivarea ideii de gospodar, cei cărora le pasă și   reușesc să vină într-un mod real în sprijinul cetățeanului, al comunitații, al celor care și-au pus speranțele în mai bine, sunt puțini în județul Călărași. . Un astfel de caz este și cel al primarului comunei Dragalina  din județul Călărași. . Întrebat dacă este mulțumit de proiectele derulate în comună de la preluarea mandatului de primar și dacă este mulțumit de realizări,  primarul   STANCIU MARIAN-GABRIEL ne-a declarat fără nicio   ezitare : „Oamenii ne judecă după fapte, iar eu am încercat să duc la bun sfârșit o parte din proiectele mai vechi.  Am realizat multe dar niciodată nu voi putea spune că este suficient”.

 Ce investiții aveți în derulare în momentul acesta?

,,  La ora aceasta avem ca și investiții mari, în derulare,  Centrul Cultural al comunei Dragalina, deja am postat pe SEAP lucrari mari de apă și canalizare în satul Drajna,  lucrătorii s-au apucat și de racordaj la gaze, sunt deja   50 de gospodării racordate la gaze  în satul Drajna.   Mai mult decât atât, avem tineri locuitori din satul Drajna care au solarii, cu centrală termică pe gaz, care se ocupă de producția de flori și de legume. Chiar astăzi lucrăm la reparațiile străzilor, , reparăm biserica, pentru că pe data de  1 iulie avem sfințire și sunt multe lucruri impuse pe care trebuie să le realizăm. O  grădiniță cu program prelungit , este o prioritate pentru comuna Dragalina,  avem nevoie de o asemenea gradinită pentru că Dragalina are un deficit de forță de muncă, exista locuri de muncă mai multe decât doritori să muncească și după o discuție cu parintii, in special cu mămicile care duc copii la grădinița, acestea își doresc să aibă copilul un program mai lung la grădiniță, să-l ducă de dimineață la ora 8 și să-l ia seara la ora 18 ca să aibă timp să se ducă și la muncă. Se construiește și o fabrică de nutrețuri combinate foarte mare, în care va fi nevoie de 200 de oameni, se va da drumul și la o fabrică de ulei, încă 200 de salariați și acolo, deci, locuri de muncă se găsesc, numai să vrem să muncim.  Proiecte mici avem destule, realizarea de alei pietonale, racordarea la canalizare în comuna Dragalina, canalizarea de la Dragalina funcționează, în prezent  sunt racordate deja  120 de familii și  mai avem 30 de cereri în așteptare.”

 Care este calitatea apei în comuna Dragalina?

,,  Apa din comuna Dragalina este foarte bună, avem buletinele de analiză care ni se emit de 2 ori pe lună de la Direcția de Sănătate Publică, care atestă acest lucru.

 Despre iluminatul public și sistemele de supraveghere ne vorbiți ? 

,, Iluminatul public este realizat în totalitate în toate cele 3 sate și în cartierele fostelor ferme IAS Dragalina și  IAS Ciulnița. Sistemul de supraveghere video, la această data, este compus din 84 de camere de supraveghere, datorită cărora și cu sprijinul  Poliției Locale Dragalina și a  Poliției Naționale sau redus foarte mult talhăriile și furturile.”

Am văzut foarte mulți copii, sunteți  una dintre  comunele cu cei mai multi copii din județ.

 

,, Liceul Tehnologic  Zamfirescu este clasat pe locul  1 cu cel mai mare numar de elevi din judet. A vem 1440 de copii înscriși.

Pentru recreerea lor și în plan sportiv, dorim să finalizăm clădirea Centrului Coltural din comuna Dragalina. În satul Drajna și în satul Constantin Brâncoveanu sunt  reabilitate deja, cu centrale termice, canalizare, cu toate dotările, acolo se gasește și mobilier pentru desfășurarea de botezuri și  cununii,  sunt dotate cu tot ceea ce trebuie pentru ca oamenii să poată să-și desfășoare evenimentele importante din viața lor. Avem un  teren de fotbal, cu gazon sintetic în satul Drajna, unde copiii merg și  joacă fotbal, avem un alt teren cu gazon sintetic în satul Dragalina, la Constantin Brâncoveanu, baza sportivă este situată  chiar în centrul satului și copii au unde să meargă sa-ăi desfășoare activitațile sportive. 

 

Ținând  cont de proiectele pe care le-ați derulat, le derulați și le veți  derula, o să mai candidați pentru funcția de primar?

 ,, Este devreme să vă răspund la această întrebare. A-și vrea să finalizez  proiectele pe care le-am început, dar la ceea ce se întâmplă în Romania….  Ar trebui ca noi primarii să fim lăsați să muncim … dacă nu suntem sprijiniți.  Suntem sătui de atâtea piedici, de atâtea controale, lucruri  care nu ar trebui să se întâmple la ora aceasta în România.”st1st2st3st4st5st6

859 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*