Ce nu are curaj să facă primarul face senatorul !

filipescu

Parlamentarul îi cere reprezentantului Guvernului în teritoriu să răspundă public unor întrebări, dar şi să-şi dea demisia din funcţie

Senatorul liberal Răducu Filipescu a prezentat, în cadrul Senatului, o interpelare adresată prefectului judeţului Călăraşi, George Iacob. Parlamentarul îi cere reprezentantului Guvernului în teritoriu să răspundă public unor întrebări, dar şi să-şi dea demisia din funcţie. Iată conţinutul integral al interpelării:

Domnule Prefect,

Filipescu Răducu George, senator PNL ce reprezintă judeţul Călăraşi, având în vedere contestarea direct în instanţă a H.C.L. nr. 207/21.12.2017 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de prestare a activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în municipiul Călăraşi şi respectiv a H.C.L. nr. 56/29.03.2018 privind aprobarea contractării unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 42.000.000 lei, aduc la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte cu privire la abuzul de putere pe care îl exercitaţi prin instituţia pe care o conduceţi.

Vă solicit în mod public următoarele răspunsuri:

  1. Referitor la contestarea în instanţă a HCL nr. 207/21.12.2017 privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de prestare a activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în municipiul Călăraşi

Este inadmisibil ca o hotărâre de o asemenea importanţă să fie blocată în instanţă de către dumneavoastră fără a efectua o minimă cercetare care să fie concretizată în final cu o eventuală plângere prealabilă prin care să se reglementeze posibile neconformităţi.

Contestarea acestei hotărâri după o perioadă de aproape 6 luni de la adoptarea acesteia, fără o procedură prealabilă şi ulterior încheierii contractului de delegare, nu face altceva decât să demonstreze reaua credinţă a dumneavoastră care va conduce la un disconfort major al cetăţenilor municipiului Călăraşi, datorită blocării acestei activităţi ce urma să se desfăşoare în municipiul Călăraşi începând cu această lună.

Datorită acestui fapt, cetăţenii municipiului vor fi obligaţi să suporte disconfortul precum şi eventuale infestări cu posibili viruşi în urma înţepăturilor provocate de ţânţari.

Nu înţeleg cum dumneavoastră, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, în loc să luaţi măsuri de prevenire a unei astfel de posibile infestări la nivelul zonei municipiului Călăraşi, întrucât este de notorietate faptul că ne confruntăm anual cu această problemă datorită specificului zonei, de amplasare a municipiului lângă apă şi zone mlăştinoase, adoptaţi măsuri de blocare a acestor acţiuni ale municipalităţii, fără a vă gândi un pic la sănătatea cetăţenilor din zonă.

Punem public următoarele întrebări privind contestarea acestei hotărâri:

De ce aţi aşteptat aproape 6 luni să contestaţi această hotărâre a Consiliului Local?

De ce nu aţi formulat plângere prealabilă împotriva acestei hotărâri într-un timp rezonabil, dacă o consideraţi nelegală? – aşa cum ar fi fost normal şi legal dacă aţi fi fost de bună credinţă.

Cum aţi respectat prevederile art. 24 alin.1, lit. h din Legea 240/2004 privind instituţia prefectului conform căreia sunteţi obligat să dispuneţi, în calitate de preşedinte al Comitetului judeţean de situaţii de urgenţă, măsurile care se impun pentru prevenirea şi gestionarea acestora?

Cunoaştem textul de lege, în care aveţi dreptul de a contesta hotărârile direct în instanţă, dar dumneavoastră îl cunoaşteţi pe cel care vă obligă la prevenirea situaţiilor de acest gen şi nu la blocarea activităţii administraţiei publice locale?

Dacă nu aţi dorit să analizaţi documentaţia anexată acestei hotărâri, de ce nu aţi binevoit să solicitaţi măcar unele lămuriri de la aparatul de specialitate al primarului?

 

  1. Referitor la contestarea H.C.L. nr. 56/29.03.2018 privind aprobarea contractării unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 42.000.000 lei

Apreciez că prin această contestare nu se doreşte decât blocarea dezvoltării municipiului Călăraşi la ordinul politic al PSD, partid care vă susţine în funcţie.

Considerând că prin luarea măsurilor ce se impun în vederea reabilitării parţiale a infrastructurii de transport din municipiul Călăraşi se va câştiga capital politic de către PNL, în detrimentul PSD, la alegerile locale din 2020, aţi ales să blocaţi total dezvoltarea acestui municipiu.

Nu înţeleg de ce, dacă tot vă consideraţi imparţial, nu aţi adus la cunoştinţa cetăţenilor municipiului faptul că, guvernul pe care îl reprezentaţi a refuzat să finanţeze, prin PNDL 2, obiectivele de investiţii care fac obiectul acestui împrumut.

Ar trebui să ştie toţi cetăţenii despre lipsa totală de implicare a dumneavoastră în rezolvarea problemelor judeţului Călăraşi, iar cea mai clară dovadă o reprezintă totala nepăsare în care vă aflaţi cu privire la cea mai importantă clădire a judeţului nostru – Palatul administrativ în care funcţionaţi şi pentru care aţi demonstrat o totală lipsă de interes preferând să îl lăsaţi să se distrugă decât să daţi dovadă de o implicare activă în reabilitarea acestuia.

Punem public următoarele întrebări privind contestarea acestei hotărâri:

De ce nu aţi formulat plângere prealabilă împotriva acestei hotărâri, prin care să solicitaţi mai întâi remedierea eventualelor neconformităţi?

Este adevărat că în conformitate cu prevederile art.24, alin. 1, lit. f din Legea 340/2004 privind Instituţia Prefectului aveţi obligaţia de a verifica legalitatea hotărârilor Consiliului Local?

În baza cărui temei legal aţi contestat în instanţă această hotărâre motivând prin faptul că dacă mai există un împrumut la nivelul UAT Călăraşi, Consiliul Local nu mai poate accesa un alt împrumut?

 

Care este temeiul legal în baza căruia aţi contestat în instanţă necesitatea şi oportunitatea adoptării unei asemenea hotărâri de către Consiliul Local?

Cine vă dă dreptul să contestaţi direct în instanţă, fără a purta o minimă corespondenţă, pentru a solicita actele care au stat la baza adoptării acestei hotărâri, care să vă edifice că nu aveţi dreptate?

Când aţi încălcat legea?

  • Când aţi considerat că H.C.L. nr. 188/2015 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 25.000.000 lei este legală
    sau
  • când aţi considerat că HCL nr. 56/29.03.2018, similară cu prima hotărâre invocată, este nelegală?

Faţă de aceste motive vă întreb public: Vă interesează sănătatea cetăţenilor şi dezvoltarea municipiului Călăraşi sau doar interesul partidului care vă susţine în funcţie?

Pentru motivele susmenţionate, în numele cetăţenilor, cât şi în numele Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi, solicit să vă daţi demisia, pentru a fi numit un alt prefect care să respecte legea şi interesele cetăţenilor.

Senator PNL

Filipescu Răducu George

 

2175 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*