De cele mai multe ori, din dorinţa de a spori confortul şi de a crea o estetică şi un decor deosebit al caselor, oamenii fac anumite greşeli care nu sunt benefice nici pentru aspectul de ansamblu al locuinţei, nici pentru starea lor de spirit.
De câte ori ai ajuns acasă şi, în loc să te simţi relaxat că te afli într-un loc primitor, în confortul propriului cămin, lipsa de spaţiu, dezordinea sau decorul mult prea încărcat îţi amplificau starea de stres si trăirile tensionate? Acest lucru se întâmplă atunci când nu acorzi atenţie momentului amenajării locuinţei.
Descoperă şi tu cele mai frecvente greşeli de utilarea şi organizare casei pe care ar fi bine să le eviţi!
- Mobilierul in exces
Principala greşeală şi una dintre cele mai frecvente pe care o face mare parte din populaţie este să îşi doteze spaţiul cu prea mult mobilier care, de cele mai mai multe ori, nu are un scop practic şi care îi conferă casei aspectul de depozit de mobilă. În special, zona dormitorului este prima vizată atunci când vine vorba de amenajare, întrucât este aglomerată cu diverse piese de mobilier nefuncţionale. Dacă nu dispui de un spaţiu în care să îţi depozitezi garderoba, precum un dressing, alege pentru dormitor un dulap modern în care să îţi depozitezi toate cele necesare. Acesta, împreună cu patul, ar trebui să fie singurele piese de mobilier care să se regasească în dormitorul tău, întrucât este un spaţiu destinat relaxării şi somnului, nu un mediu de lucru.
Zona camerei de zi este din nou vizată si destinată greşelilor de utilare. Cu atât mai mult cu cât dispui de un spaţiu limitat, nu ar trebui să aglomerezi încăperea cu lucruri inutile. Nu uita că acest loc este destinat relaxării, petrecerii timpului cu prietenii sau cu familia, ori poate fi un spaţiu ideal pentru întâmpinarea musafirilor şi de aceea, nu ar trebui aglomerat de mobilă de care nu ai nevoie, ci doar de strictul necesar. Mai mult decât atât, pentru a îmbina mai multe funcţii ale mobilierului, ai putea să optezi pentru acelea cu dublu rol sau pe care poţi să le foloseşti atât pentru suport, cât şi pentru optimizarea spaţiului prin depozitarea lucrurilor necesare, şi pe care nu vrei să le laşi la vedere pentru a nu încărca şi mai tare spaţiu. Un bun exemplu în acest sens îl reprezintă comodele, aşadar vezi oferta de comode tv şi alege varianta potrivită conform spaţiului, designului si necesităţilor tale.
- Iluminarea necorespunzătoare
O altă greşeală la fel de importantă constă în dozarea improprie a luminii artificiale în locurile unde este neapărată nevoie şi suplimentarea acesteia în spaţiile în care ar trebui să existe mai multă intimitate şi o sursă de lumină difuză. În camera de zi sau în birou, iluminarea ar trebui să fie mai puternică decât în restul camerelor, întrucât vei avea nevoie pentru diverse activităţi, precum citit sau lucrat, în schimb în dormitor, lumina ar putea sa fie mai redusă. Poţi apela, pentru această încăpere la o sursă de iluminat constituită din veioze pentru a putea seta exact intensitatea de care ai nevoie în funcţie de moment şi de activităţile pe care doreşti să le deprinzi. O altă greşeală din acest punct de vedere o reprezintă iluminarea insuficientă a băii. Trebuie să ştii că un sistem eletric funcţional, dar care să satisfacă şi pe partea estetică ar trebui să conţină două tipuri de iluminare: una funcţională pentru zona oglinzii şi una de ambianţă, pentru a crea atmosfera dorită.
- Decorarea masivă
Se spune că ceea ce este prea mult nu este neaparat şi mai bun sau mai bine, iar această regulă se aplică şi in ceea ce priveşte alegerea decorului. Din dorinţa de a îşi pune amprenta asupra propriului spaţiu şi de a îl transforma într-un mediu prImitor, majoritatea oamenilor ajung sa exagereze cu elementele de decor alese. Fie că este vorba de prea multe pernuţe mult prea colorate pe canapeaua din living, fie că aleg să pună să păstreze şi să expună toate amintirile de pe parcursul experienţelor trăite pe post de decor, ori fie că adoptă mai multe zone tematice de interes în alegerea elementelor de decor, toate aceste reprezintă greşeli ce duc la destabilizarea armoniei casei tale şi, de cele mai multe ori duc la menţinerea unei stări de stres şi angoasă.
Acestea sunt cele mai frecvente 3 greşeli pe care o persoană le poate face în amenajarea locuinţei şi pe care ar trebui să încerci să le eviţi, dacă îţi doreşti un spaţiu modern, functional, luminos, decorat şi amenajat cu mult bun gust.
Lasă un răspuns