Icoana Maicii Domnului „Portărița” va ajunge Vineri 31 august la Călăraşi

iconita

În perioada 31 august – 02 septembrie 2018, cu arhiereasca binecuvântare și implicare a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului „Portărița” de la Biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Calendarul evenimentelor se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 31 august 2018:

 

La ora 17:00, va avea loc primirea Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului la Intersecția cu Strada Nicolae Titulescu – strada București – de către Preasfințitul Părinte VINCENȚIU, apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii, vor pleca într-o procesiune pe ruta Strada Nicolae Titulescu – strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Icoana Maicii Domnului va fi depusă într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş.

 

De la ora 19:00 – Acatistul Maicii Domnului, slujba Vecerniei, Priveghere și Taina Sfântului Maslu.

 

Sâmbătă, 01 septembrie 2018:

 

De la ora 07:00–10:00 – Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie.

De la ora 18:00 – slujba Vecerniei, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Duminică, 02 septembrie 2018:

Începând cu ora 09:00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

Împreună rugători vor fi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi credincioşi. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna va rămâne spre închinare până duminică, 02 septembrie 2018, ora 15:00, când delegația va pleca din Municipiul Călărași.

 

Între reprezentările Maicii Domnului, la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Rădășeni, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, se află această icoană făcătoare de minuni și mare ajutătoare celor care sunt în neputință sufletească și trupească, numită „Portărița”.

 

 

BIROUL DE PRESĂ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*