Home & Deco: care sunt caracteristicile unei case ideale?

pexels-photo-1030555

Cele mai multe persoane visează să aibă propria locuința, pe care o pot amenaja și decora așa cum își doresc, unde pot avea parte de intimitate, confort și siguranță.

Nu vei găsi în această lume două case ce arată la fel, pentru că orice om își personalizează căminul după propriile preferințe. În timp ce unii sunt adepții unui stil minimalist, alții își amenajează interiorul prin intermediul pieselor vintage, care le aduc aminte de vremuri ce au apus. Cu toate acestea, în urmă unor observații, a fost descoperit faptul că există câteva caracteristici comune, pe care oamenii le consideră esențiale când vine vorba despre case frumoase, ce le pot satisface toate nevoile! Dacă te pregătești să faci pasul cel mare și să îți achiziționezi propria locuință, este bine să afli care sunt acestea, pentru a te bucura din plin de proprietatea ta!

Uite care sunt particularitățile unui cămin perfect

  • Locația

Printre primele decizii importante când vine vorba despre cumpărarea unei case sau al unui teren este locul în care sunt situate. Cele mai multe persoane afirmă că zona ideală este îndeajuns de departe de oraș pentru a avea parte de liniște și de un aer mai puțin poluat, însă îndeajuns de aproape pentru ca accesul către punctele de interes major, precum job-ul sau instituțiile de învățământ să fie facil.

  • Curteapexels-photo-280222

Când vine vorba despre o casă pe pământ, existența unei curți sau a unei grădini generoase este foarte dorită! Acest lucru este perfect normal, mai ales că acesta este unul dintre motivele pentru care multe persoane renunța la aparamente și la locuințele din bloc. Chiar dacă nu ai la dispoziție un spațiu de dimensiuni mari, poți construi pe verticală și nu pe orizontală. Acest lucru înseamnă, bineînțeles, să alegi un proiect ca cele de pe https://www.case-frumoase.ro/proiecte-case-cu-etaj/ și vei avea parte de numărul de camere dorite, dar și de un loc în care să îți petreci timpul liber la aer!

 

  • Compartimentarea si mărimea

Este ideal să locuiești într-o locuința cu un număr de camere adaptat la nevoile pe care le ai. Astfel, dormitorul matrimonial, dormitoarele copiilor, camera de recreere, băi, bucătărie și spațiile de depozitare nu trebuie să lipsească din proiectul casei tale! Mărimea acestora depinde de funcțiile fiecăreia în parte. În ceea ce privește compartimentarea, varianta preferată este cea decomandată. Acest lucru înseamnă că accesul în fiecare încăpere se face din hol și nu trecând dintr-o camera în alta. Astfel, vei avea parte de intimitate și de un plus de confort!

  • Stilul decorativpexels-photo-210265

Acesta trebuie să fie neapărat pe gustul persoanelor care locuiesc în acea casă. Trebuie să știi că, respectând un stil de amenajare interioară în întreagă locuința, vei da impresia unui spațiu ordonat și omogen. Nu înseamnă că toate camerele trebuie să arate exact la fel, însă o tematică asemănătoare este ideală. Acest lucru este valabil atât în ceea ce privește mobilierul, cât și paleta de culori aleasă.

 

 

  • Ordinea si curațenia

Un alt aspect care se află pe lista caracteristicilor a unei case de vis este legat de curățenie. Un cămin curat, ordonat, va oferi o atmosferă primitoare și relaxantă, față de un spațiu în care haosul primează!

Cum arată pentru tine casa ideală și ce nu trebuie să lipsească din peisaj pentru o imagine perfectă?

2241 vizualizari in total 4 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*