Ivanciu s-a integrat în atmosfera de epocă la Parada Retromobilelor

iv2

La iniţiativa viceprimarului Viorel Ivanciu, cea mai spectaculoasă şi cu cea mai mare priză la cetăţeni din cadrul evenimentului ,,Zilele Municipiului Călăraşi „, a fost Parada Retromobilelor.

Într-o atmosferă de epocă, pentru al doilea an consecutiv,  un număr de 38 de maşini parcă desprinse din filmele vechi,  au pornit la ora 10 dimineaţa din parcarea Bricodepot şi prima staţionare a fost în faţa Hotel Călăraşi. Călărăşenii au putut admira aici şi au putut face fotografii cu ,, bătrînele şi elegantele” doamne.

Parada Toamnei Retromobil a continuat apoi pe B-dul Republicii până la ieşirea din oraş de la Tenaris şi apoi pe strada Bucureşti cu staţionare finală zona Parcului Central. Participanţii la paradă au fost întâmpinaţi pe tot parcursul traseului de zâmbetele miilor de călărăşeni care i-au ovaţionat şi încurajat.

Enescu Ionuţ– proprietar Cadilac : ,, Automobilul a fost fabricat în 1984, pe benzină, adus în ţară anul trecut şi nerestaurat. Este o maşină americană de lux de 6 metri lungime cu consum de 25 de litri la suta de kilometri. Întreţinerea este foarte costisitoare, această pasiune mă costă destul de scump. Am fost încăntat de organizarea impecabilă a evenimentului dar cel mai mult m-a impresionat căldura şi zâmbetele cu care am fost întâmpinaţi pe parcursul traseului. Voi veni cu plăcere, de câte ori voi fi invitat !”

 Mihai Hăţuş- proprietar Ford A 1929 : ,,Am participat la această paradă cu o maşină antebelică şi am avut cea mai călduroasă primire. Maşina a fost recondiţionată total anul trecut şi nu am mers foarte mult cu ea până în prezent. Este prima participare şi este primul drum lung pe care îl facem împreună. Felicit organizatorul, mă ocup şi eu cu organizarea unor astfel de evenimente şi stiu cât este de greu şi câtă muncă este în spate.”

Viorel Ivanciu– iniţiator Parada Toamnei Retromobil Călăraşi : ,, La această a doua ediţie a paradei Retromobil au participat maşini cu an de fabricaţie din perioada interbelică, maşini de fabricaţie autohtonă , americană şi europeană. Deoarece am primit un  feedback pozitiv din partea călărăşenilor, pentru următoarea ediţie, voi încerca să îmbogăţesc acest eveniment cu participarea vecinilor noştrii de peste Dunăre, din Bulgaria, care au cluburi de acest gen în Varna şi Silistra. Am vrut să creez un eveniment care să se desprindă din monotonia evenimentelor organizate de municipalitate cu prilejul zilelor municipiului Călăraşi. După reacţiile călărăşenilor, se pare că mi-a şi reuşit !iv4iv5

2166 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*