Elevii călărășeni se alătură studenților în dezvoltarea competențelor antreprenoriale în cadrul proiectului „Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor”, cod 16.4.2.021,e-MS-ROBG 156

antet_usamvÎn perioada 26-27 septembrie 2018, în cadrul activității A6 -Asigurarea unui sistem educațional comun, prin cel de-al treilea program al schemei educaționale, 52 de elevi din cadrul  Colegiului “Ștefan Bănulescu” și Liceului Tehnologic “Dan Mateescu” din Călărași au participat  la sesiuni de instruire virtuală, organizate la Camera de Comerț , Industrie și Agricultură Călărași, ca activitate în cadrul proiectului “Career Paths to Youth Labour Mobility”/”Pași în carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret”,  cod 16.4.2.021., finanțat  prin Programul: INTERREG V-A RO-BG, Axa prioritară-4; Prioritatea de Investitii 1.

usamv1Activitatea A6 implementează unul dintre pilonii programului educațional comun „Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor”, care oferă măsuri de mobilitate transfrontalieră a forței de muncă, o schemă comună de învățământ orientată spre piața muncii care include și cursuri virtuale de antreprenoriat, desfășurate simultan pentru tineri din România și Bulgaria. Ședințele de formare VCC vor conduce la  acoperirea și intensificarea efectului transfrontalier al proiectului. Organizarea sesiunilor de instruire virtuală economisește timp și resurse prin evitarea călătoriei și a cheltuielilor sale. Tehnologia IT promovează comunicarea și implicarea activă prin utilizarea video HD, schimbul de text, partajarea de fișiere media și partajarea ecranului. De asemenea, toate cursurile de antreprenoriat implică subiectul „Antreprenoriatului verde” care îi învață pe participanți cum să se pregătească pentru a  păstra și a proteja mediul înconjurător, ca măsură specifică pentru promovarea dezvoltării durabile.usamv2

Subiectul abordat “Antreprenoriatul verde- model inovativ  în dezvoltarea antreprenorială” şi-a propus să reunească necesităţile comune ale  unor economii ecologice şi dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale care să ofere locuri de muncă semnificative şi să restabilească bogăţia naturală a celor două regiuni transfrontaliere din România și Bulgaria, despărțite de Dunăre. Tematica propusă și abordată va îmbunătăți capacitatea elevilor  de a-și dezvolta competențele esențiale și abilitățile de  asumare a  unui rol activ în construirea economiei verzi și de a consolida cooperarea dintre școală și lumea muncii.

usamv3

 

Afacerile verzi si-au facut deja o intrare spectaculoasa pe piata de afaceri, iar oamenii par din ce in ce mai interesati de acest tip de idei. Principalul motiv este protejarea mediului inconjurator si obtinerea unui profit pe baza acestui principiu.
Companiile trebuie sa investeasca in moduri inteligente pentru a-si mentine afacerile atunci cand economia progreseaza sau regreseaza. Un alt pilon al afacerilor verzi il reprezinta faptul ca acestea imbunatatesc fabricarea si furnizarea bunurilor si serviciilor care folosesc in mod frecvent resursele. Aceasta imbunatatire este valabila si pentru imbunatatirea vietii clientilor. Orice antreprenor trebuie sa-si imbunatateasca produsele si serviciile pentru a-si consolida relatiile cu clientii, angajatii si comunitatea.Factorii care aduc profit sunt esentiali,dar motorul fundamental care duce catre usamv4ideea de afacere verde este faptul ca oamenii cred in salvarea naturii.

 

Prof.univ.dr. Daniela Crețu

Manager Proiect

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

867 vizualizari in total 1 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*