Alergarea de Sâmbătă la Călărași a devenit foarte apreciată

Alergarea de Sâmbătă la Călărași a luat naștere atunci când Tudor Atanasiu a trebuit să se recupereze după o accidentare și a vrut să reînceapă alergatul alături de alți oameni. Se antrenase intens pentru maratonul din Limassol, Cipru, dar din cauza unei probleme la genunchi a fost nevoit să facă o pauză de câteva săptămâni.

Era 2017 atunci când a creat pagina de Facebook și a stabilit data primului eveniment: 21 mai, ora 8:30. A început să îl promoveze prin toate grupurile de Facebook din Călărași, iar în ziua alergării au venit doar șase persoane, dintre care unul era el: două fete de liceu, o mamă și fiica ei, Tudor și un prieten de-al lui. 

După prima alergare și primele discuții cu cei care au participat la eveniment, Tudor a realizat că există mai mulți oameni care și-ar dori să ia parte la astfel de evenimente, însă nu se simt confortabil să “alerge de nebuni prin parc”.

De atunci totul a devenit o provocare pentru Tudor, care în timpul săptămânii a început să recruteze oameni pentru alergarea din weekend: “Cum vedeam pe cineva în pantoloni de sport, mă duceam la el/ea și întrebam dacă vrea să alergăm împreună în fiecare sâmbătă, de la 8:00”. După două luni de astfel de practici, grupul numără peste 30 de persoane.

Dacă la început Tudor era cel care se ocupa singur de eveniment, între timp lucrurile au mai evoluat. A contat foarte mult perseverența și faptul că oamenii implicați erau cu adevărat pasionați de sport. Astfel s-a creat un obicei din a alerga în fiecare sâmbătă, de la 8:30 dimineța.

Cu timpul, Alergarea de Sâmbătă la Călărași a devenit foarte apreciată de cei din jur. Mai mult, ziarele locale au început să dea atenție acestui grup și să scrie foarte frumos despre inițiativa lor. Toate astea i-a făcut pe cei care ajutau la organizare să se implice și mai mult. Un antrenor de fitness a început să se ocupe de încălzire, un fotograf de poze, iar cei care au făcut sport de performanță să dea indicații și sfaturi despre alergare.

Lucrurile au evoluat și mai mult atunci când s-au setat obiective la nivel de grup. Au apărut antrenamentele specifice pentru participarea la diferite competiții, iar alergările s-au împărțit în funcție de nivelul participanților: “alergările ușoare și pe cele lungi le facem împreună, iar pe cele rapide le facem separat, în funcție de nivelul fiecăruia”.

Tudor este mândru de comunitatea care s-a creat: “din 2017 și până acum, cei din ASCalarași au adus mai multe medalii și trofee decât îmi imaginam eu vreodată”. Spune despre asta că a ajutat și mai mult la consolidarea grupului, iar cu timpul alergătorii au devenit prieteni și au început să își petreacă timpul și altfel: “escapade pe munte, pe Dunăre and so on”.

Deși obiectivele și planurile sunt diferite de la om la om, scopul grupului rămâne același: “să ofere infrastructura necesară pentru a ne dezvolta atât la nivel relațional, cât și la nivel individual prin bun simț și respect.

742 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*