Se vede din depărtare…omul cu caracter şi valoare !

,,Înfumurarea micşorează  capacitatea intelectuală” – Tolstoi

Reacţiile anumitor politicieni  locali după alegerile europarlamentare, au demonstrat că nu au înţeles nimic din lecţia primită şi continuă să trăiască în bula lor în care se cred câştigători şi invincibili. Un exemplu în acest sens este comentariul făcut pe pagina sa de facebook a preşedintelui executiv al PSD Călăraşi, senator Roxana Paţurcă. Aceasta lansează acuzaţii  şi jigniri voalate la adresa fostului şef al PSD Călăraşi- Ciprian Pandea. Reamintim călărăşenilor că acesta a fost înlăturat de la conducerea PSD Călăraşi după ce a luat atitudine faţă de actualul condamnat – Liviu Dragnea.

Cu eleganţă şi mult bun simţ ( prea mult credem noi) Ciprian Pandea a reacţionat la aceste acuzaţii :

,, Asa cum mă cunoașteți, nu sunt o persoană conflictuală, nu am dorit și nu doresc să generez polemici și acțiuni jignitoare la adresa cuiva. Însă, ultimele reacții ale doamnei Pațurcă Roxana, apărute de nicăieri în spațiul public, mă obligă, după cum urmează, să clarific anumite aspecte, în special pentru acei oameni care cred în mine și care mi-au fost și îmi sunt alături în orice demers politic.

1. Nu am înțeles exact la ce intenție a mea se referă doamna Pațurcă și care este rostul acestui atac direct asupra mea în condițiile în care după instalarea noii conduceri PSD Călărași, eu am rămas doar un membru de partid care reprezintă numai un vot din perspectiva doamnei Pațurcă și care nu le-a pus în pericol autoritatea și funcția din partid, iar dumneaei, în calitate de președinte executiv, și-a asumat coordonarea campaniei electorale și, implicit, rezultatele obținute în alegerile europarlamentare.

2. Actuala conducere a PSD Călărași nu m-a contactat niciodată după instalarea la conducerea organizației, nu mi-a solicitat sprijinul făcând afirmații total nefondate care relevă o posibilă colaborare a mea cu un alt partid. Cred că principala lor preocupare și îngrijorare ar trebui să fie întărirea organizației care, oricât ar vrea dumnealor să reliefeze contrariul, a pierdut alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019 în județul Călărași.

3. Nu mi-am exprimat niciodată intenția de a mă alătura echipei coordonate de această doamnă din motive pe care decența și bunul simț mă determină să nu le expun public.

4. Nu am avut niciodată nevoie de sprijinul doamnei Pațurcă Natalia, ba dimpotrivă, consider că eu, în calitate de președinte al organizației județene PSD Călărași, i-am acordat un sprijin consistent semnând lista cu propunerile de candidați la alegerile parlamentare din 2016, pe care această doamnă se regăsea. Consider că am greșit atunci când am făcut această propunere, dar totodată această experiență mă face să fiu mult mai bine pregătit pentru ceea ce va urma.

5. Dumneaei afirmă că nu mai sunt bineprimit în cadrul organizației. Întrebarea mea este: pe ce vă bazați, stimată doamnă, când faceți această afirmație? Pe opinia unanimă a primarilor PSD, a președinților de organizații locale, a membrilor și simpatizanților acestui partid? Eu cred că este doar opinia dumneavoastră personală. Această atitudine sfidătoare și arogantă pe care o manifestați față de mine am mai văzut-o, doamna Pațurcă, într-un film de proastă calitate încheiat tragic pentru personajul negativ. Dumneavoastră nu ați înțeles nimic din ceea ce vi se întâmplă, nu ați înțeles că românii nu vor să mai vadă în viața politică personaje toxice ca dumneavoastră și mentorul dumneavoastră, domnul Dragnea Liviu.

6. Nu mi-e rușine cu profesia mea, am absolvit facultatea de teologie si am obtinut titlul de doctor in teologie, iar cu asta mă mândresc! Grija pe care o manifestă această doamnă față de profesia și de cariera mea, ar fi bine să și-o canalizeze către propria dumneaei carieră, mai ales după alegerile parlamentare din anul 2020!

În speranța că am reușit să sintetizez opinia mea în doar câteva fraze, astfel încât acest atac nefondat să nu rămână fără ecou, vă mulțumesc tuturor celor care îmi sunteți alături!

Cu prețuire, același Ciprian Pandea”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*