Ministrul Agriculturii – Petre Daea / Vizită surpriză în Călăraşi

 

Ministrul Agriculturii –Petre Daea  a efectuat în data de 27 iunie, o vizită de lucru la obiectivul de investitii ”Reabilitarea infrastructurii de irigatii din amenajarea Gostinu Greaca Arges”din judeţul Calarasi, din cadrul Programului National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii Etapa I. Valoarea estimata a contractului  este de 29.155.391 lei fara TVA, dupa cum urmeaza: -Valoarea estimata a serviciilor de proiectare si asistenta tehnica – 1.087.895 lei fara TVA; -Valoarea estimata pentru executia lucrarilor : 27.652.435 lei fara TVA (Amenajarea terenului-690.429 lei, Amenajari pentru protectia mediului-22.313 lei, Cheltuieli pentru investitia de baza-26.939.693 lei), la care se adauga organizare de santier, in valoare de 415.061 lei fara TVA.

Amenajarea Gostinu Greaca Arges , deserveşte o  suprafață irigabilă este de 6000 ha. Se execută lucrări de reabilitare a Stației de Pompare-Desecare la Dunărica 1 şi Dunărica 2, la agregatele de pompare și la conducta de refulare. Stadiul de execuție este foarte avansat, astfel că investiția se va realiza cu mult timp înainte de data stabilită iniţial.

În urma vizitei celui mai performat ministru din ultimii 29 de ani, directorul ANIF Călăraşi-ing. Vasile Neagu, a declarat pentru Realitatea din Călăraşi :

,, La această oră, PROGRAMUL DE INVESTIŢII ”Reabilitarea infrastructurii de irigatii din judeţul Călăraşi ” se desfăşoară în graficul stabilit, chiar se înregistrează depăşiri semnificative , suntem mulţumiţi de modul în care antreprenorii îşi desfăşoară activitatea iar activitatea noastră este monitorizată în permanenţă de conducerea ANIF şi de minister, dovadă vizita de astăzi a domnului ministru Petre Daea şi lucrurile sunt bune şi foarte bune. Avem finanţare pentru toate proiectele, ritmul de execuţie  este susţinut, din păcate codul hidrologic nu a permis un ritm mai accelerat aşa cum ne doream. Să dea Dumnezeu ca primăvara viitoare să avem suprafeţe mult mai mari, irigate”.daea1daea2daea3

 

1061 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*