D.G.A.S.P.C. Călărași a marcat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, în cadrul spectacolului ,,Copiii noștri au talent”

IMG_5274   Ziua Internațională a Drepturilor Copilului este un eveniment sărbătorit în fiecare an, pe data de 20 noiembrie 2019 împlinindu-se 30 de ani de când a fost semnată Convenția ONU. Drepturile copilului, conţinute în Convenţie, trebuie să fie aplicate tuturor, fără discriminare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și-a propus, și în acest an, să îi prezinte pe copiii săi talentați, dar și pe cei din comunitate, în cadrul spectacolului: ,,Copiii noștri au talent”, ajuns la a III-a ediție.

Alături de organizatori s-au aflat: președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, directorul Direcției Județene de Cultură, prof. dr. Sorin Danciu, precum și invitați din comunitate.

      În cuvântul de deschidere, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a transmis următorul mesaj:

   Directorul-executiv, Gheorghe Drăgănică, le-a adresat,  câteva gânduri copiilor, dar și celor prezenți:

,,Marcăm, astăzi, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Este ziua în care le dăm copiilor puterea, îi încurajăm să se exprime, de aceea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași v-a transmis invitația de a fi alături de copiii săi talentați, dar și de cei din comunitate, în cadrul spectacolului: ,,Copiii noștri au talent”.

      Doresc să vă transmit vouă, dragi copii, precum și celor care vă îngrijesc, vă educă și vă sprijină să vă dezvoltați armonios, mult succes în tot ceea ce faceți, să aveți încredere în forțele și visele voastre, care pot deveni realitate în marea familie a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași!

    Vă asigurăm că vom fi permanent alături de voi, cu atenția și aplecarea pe care o are fiecare părinte față de copilul său, pentru a avea un start bun în viață!”  

 

Directorul Direcției Județene pentru Cultură, Sorin Danciu, a declarat:

  ,,Am ajuns la o concluzie pe care v-o mărturisesc, acum: aceasta este adevărata zi a copilului: Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Și faptul că este o instituție care reușește performanța de a oferi un spectacol împreună cu copiii din întreaga comunitate, dovedește că, astăzi, asistăm la marea sărbătoare a Zilei Copilului, din Călărași.”

 

Timp de aproape 3 ore, pe scena sălii Barbu-Știrbei Călărași a Centrului Județean de Cultură și Creație, partener al evenimentului, au evoluat peste 70 de copii, fiind prezentat un program artistic complex, care a conținut momente emoționante, dar și vesele: interpretare muzică ușoară și populară, recitare poezie, dansuri moderne/populare, scenete, susținute de copiii talentați din centrele instituționalizate: Sera Călărași, C.S.C.C.H.S. Călărași, ,,Sf. Ștefan” Perișoru, Complexul de Servicii Făurei.

Lor li s-au alăturat copiii din comunitate, finaliști și premianți la festivalul de muzică ușoară ,,Mamaia Copiilor”: Catinca Leu, Miruna Lică, Denisa Ilie, Veronica Neagu, Lucian Dumitroiu, precum și elevi de la clasa de muzică, pian: Gabriela Imireanu, Dianna Stamate, Fabian Vasile, dar și tânărul artist, Cosmin Andrian, pentru a marca, împreună, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Felicitări, copiilor talentați, felicitări, tuturor celor care s-au implicat ca acest spectacol să fie un moment de bucurie și dăruire sufletească pentru toți cei prezenți!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*