Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private

isu2Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private. Monitorul Oficial a publicat astăzi o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli.

Primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au de acum înainte obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu, fără ca ea să mai fie condiție pentru acreditare, se arată în legea publicată astăzi, 26 noiembrie 2019, în Monitorul Oficial.

Dacă până acum părinții trebuia să verifice dacă școala la care merge copilul este acreditată, pentru a ști dacă elevii sunt în siguranță, de acum înainte va trebui să verifice, separat, și dacă are autorizație ISU.

Eliminarea obligativității autorizației ISU pentru acreditare a fost decisă de Parlament, pe 25 noiembrie 2019, atunci când Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 23/2019 a ajuns la vot. În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicată atât Legea de aprobare a ordonanței, cât și decretul prin care președintele Klaus Iohannis promulgă legea care scoate avizul ISU dintre criteriile pentru acreditarea/autorizarea școlilor de stat și private.

Șerban Iosifescu, președintele ARACIP, a confirmat pentru Edupedu.ro că “autorizarea de funcționare provizorie a școlilor și grădinițelor și acreditarea lor nu mai depind de obținerea autorizației de securitate la incendiu”, ca urmare a legii publicate astăzi în Monitorul Oficial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*