Minivacanțe de sărbători: Guvernul a decis că bugetarii vor sta acasă pe 27 decembrie și 3 ianuarie

  mini Bugetarii vor primi liber de la Guvern în zilele de 27 decembrie 2019 și 3 ianuarie 2020, conform unui proiect de hotărâre adoptat azi în ședința Executivului. Asta înseamnă că aceștia vor avea două minivacanțe a câte cinci zile consecutive.

    Mai precis, bugetarii vor avea o minivacanță de Crăciun, între 25 și 29 decembrie 2019, după care vor reveni la muncă pentru ultimele două zile ale anului.

Apoi va urma o minivacanță de Anul Nou, între 1 și 5 ianuarie 2020, după care bugetarii vor reveni la muncă pe 6 ianuarie.

Zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie vor fi recuperate ulterior. Acest lucru se va face fie prin munca în două zile de sâmbătă, fie prin prelungirea zilnică a programului de muncă timp de mai multe zile.

Conform declarațiilor premierului din ședința Guvernului, cei de la Trezorerie vor lucra în zilele de 27 decembrie și 3 ianuarie.

În altă ordine de idei, inclusiv angajatorii din domeniul privat pot decide, la nivel de firmă, să acorde liber salariaților proprii pe 27 decembrie și 3 ianuarie.

Din 2020, Guvernul este obligat să stabilească, până la data de 15 ianuarie, zilele libere suplimentare pentru bugetari din fiecare an.

sursa: avocatnet.ro

325 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*