Călăraşi/Primul dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

coro

    Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice, următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, la data de 20.03.2020, a fost înregistrat dosarul cu numărul 566/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prev. şi ped. de art. 352 alin. 1 din Codul penal.

În fapt, s-a reţinut că o persoană care, la data de 17.03.2020, s-a întors în România, de pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în contextul în care prezenta simptomatologia specifică persoanelor infectate cu virusul COVID-19, la data de 18.03.2020 a încălcat măsurile de autoizolare la domiciliu, deplasându-se la sediul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Călăraşi, unde a luat contact cu un număr de cel puţin alte cinci persoane.

La aceeaşi dată persoana a fost internată la Spitalul Judeţean Călăraşi, iar la data de 20.03.2020, au fost obţinute rezultatele analizelor de sânge, confirmându-se că acesta este infectat cu virusul COVID-19.

Precizăm că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au ca scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumpţiei de nevinovăţie.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi

919 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*