Doctor Vlad George Sârzea : ..Noi toți muncim de luni până duminică pentru a vă fi de folos în orice moment dar putem fi și un vector de răspândire a virusului. Protejați-ne ca să vă protejăm!”

 

  Dr.  Vlad George Sarzea :

,,În aceasta perioadă plina de incertitudine vă rugăm respectați sfaturile autorităților. Rămâneți în case și nu ieșiți decât pentru necesitățile de bază. Când o faceți purtați echipamente protectoare: mască, mănuși. Păstrați distanța de 1,5 m între Dumneavoastră și alte persoane. Știm deja că există un număr important de persoane infectate asimptomatice care transmit virusul. Adoptați formele de salut fără contact. Spălați mâinile cât mai des cu apă și săpun minim 30 secunde. Încercați să faceți cumpărăturile grupat, pentru a limita cât mai mult expunerea. Când reveniți la domiciliu, scoateți mănușile, spălați mâinile, scoateți masca și apoi spălați iarăși mâinile. Cu cât vom respecta mai bine aceste reguli cu atât mai lentă va fi rata de îmbolnăviri astfel sistemul sanitar, și așa deficitar, îi va putea trata pe cei mai gravi. Altfel, afluxul masiv va depăși rapid capacitatea spitalelor. În tot acest timp gândiți-vă la oamenii care trebuie să trateze acești bolnavi. Nu mințiți când sunați la 112. Nu mințiți când sunteți preluați de ambulanță. Nu mințiți când ajungeți la spital. Trăim în aceste momente o perioadă anxiogenă. Acest sentiment nu a mai fost resimțit din vremea copilăriei bunicilor noștri, astfel pentru majoritatea populației este un lucru inedit, cu toate astea trebuie sa rămânem lucizi și să acționăm cu calm și cu încrederea ca parte din soluționarea cât mai rapidă a situației este în mâna fiecăruia dintre noi. În timp ce citiți aceste rânduri, mii de cercetători din lume lucrează la soluții pentru stoparea epidemiei sau pentru tratamentul bolii în sine. Unele cercetări sunt la stadiul de observații clinice altele sunt mai avansate, în faze de replicare a rezultatelor în număr mare în vederea trecerii la etapa de validare. În concluzie, cu cât amânăm mai mult vârful epidemiei, cu atât mai aproape vom fi de validarea unor soluții de tratament și/sau prevenție, astfel viața va putea să își reia cursul normal. Până atunci, cea mai mare provocare a sistemului sanitar este cea de a-și păstra capacitatea de reacție la un aflux masiv de pacienți critici. Nu locurile de reanimare sau ventilatoarele sunt problema principală, acestea se pot suplimenta relativ rapid, ci resursa umană calificată. Ea nu este suplimentabilă în timp scurt și este rapid scoasă din joc dacă este infectată prin neglijența arătată de unii pacienți.
Protejați-vă pe Dumneavoastră! Protejați-vă bătrânii deoarece prezintă cel mai mare risc de forme grave și protejați-i pe cei ce în aceste momente, 24h/24 se expun și indirect își expun și familiile pentru a putea veni în ajutorul Dumneavoastră: personalul medical din spitale, din serviciile de ambulanță, SMURD, medicii de familie, medicii din ambulatorii de specialitate și cabinete, polițiștii, jandarmii, vânzătorii din magazine, agenții de livrare, taximetriștii. Noi toți muncim de luni până duminică pentru a vă fi de folos în orice moment dar putem fi și un vector de răspândire a virusului. Protejați-ne ca să vă protejăm!”sarzea

572 vizualizari in total 2 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*