Liberalul Filipescu a donat viziere medicale de protecție pentru întreg personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași, dar și pentru comercianții din Piața Orizont-galerie foto

Senator Filipescu: Chiar nu cred că oamenii vor să audă acum declarații electorale.”

    Senatorul PNL, de Călărași, Răducu Filipescu a publicat pe contul său de Facebook un apel la unitate și a condamnat atitudinea politicianistă a unor aleși. Liberalul Filipescu mai spune că a decis să doneze viziere medicale de protecție pentru întreg personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași, dar și pentru comercianții din Piața Orizont.

 

Redăm, integral, mesajul senatorului Răducu Filipescu:

Au trecut două săptămâni de la declanșarea stării de urgență în România, din cauza pandemiei de coronavirus. Două săptămâni în care viețile noastre s-au schimbat radical, în încercarea de a limita cât mai mult răspândirea noului virus.

  Înțeleg nemulțumirea și frustrarea celor mai mulți dintre semeni. Nu este ușor să pierzi o afacere, un loc de muncă, libertatea de mișcare, iar în cazurile cele mai tragice, pe cineva drag.

 Am văzut cu toții că nimeni nu a fost pregătit cu adevărat pentru a da piept cu inamicul nevăzut care a paralizat întregul glob, care a înspăimântat o planetă. Cercetătorii din aproape toate țările, inclusiv România, caută o soluție pentru a combate cât mai repede efectele cumplite ale noului coronavirus.

 “Testarea și protecția cadrelor medicale trebuie să fie una din prioritățile de vârf”

    Până atunci, sistemele medicale sunt chemate să facă față unei provocări teribile. Sute, mii, zeci de mii de pacienți au nevoie simultan, de asistență medicală. Nu este ușor deloc și nu este vorba de resursele materiale limitate. Profesioniștii din sistemul medical își riscă sănătatea, și am văzut că din păcate, chiar viața.

Guvernul Orban a pus, în aceste zile, sănătatea cetățenilor României ca prioritate de maxim rang. Deși s-au întors în țară sute de mii de români, din zone focar de coronavirus, anchetele epidemiologice au reușit să limiteze considerabil răspândirea coronavirusului.

Testarea și protecția cadrelor medicale trebuie să fie una din prioritățile de vârf. Zilele acestea am importat, din Coreea de Sud, tone întregi de echipamente medicale, 200 000 de combinezoane de protecție. Tot din Coreea de Sud importăm 2 milioane de teste pentru depistarea COVID-19, pentru a extinde testarea la cât mai multe categorii de populație.

Măsurile din domeniul sănătății sunt însoțite de măsuri pentru sprijinirea economiei și a populației. Am simplificat procedura acordării șomajului tehnic, am stabilit mecanisme pentru susținerea agenților economici afectați de recesiunea economică ce începe deja să se simtă.

Ne-am gândit la oamenii care au rate la bănci și trec prin momente grele acum, Guvernul PNL promovând o ordonanță de urgență ce permite suspendarea ratelor bancare pentru o perioadă de până la nouă luni.

Nu este deloc momentul pentru confruntări electorale”

 

Vreau să le mulțumesc celor care sprijină, în aceste zile, activitatea cadrelor medicale, stând pur și simplu departe de pericolul de infectare. Da, pur și simplu, stând acasă, vă protejați pe voi, pe cei dragi și dați răgaz medicilor să aibă timp să vindece cazurile apărute.

 

Din păcate, sunt încă unele persoane care nu înțeleg aceste eforturi și încalcă inconștient măsurile de protecție împotriva COVID-19. Împotriva celor care o fac grav și nepăsător există organe ale statului care aplică amenzi contravenționale sau întocmesc dosare penale.

 

Mai sunt unii indivizi la fel de nepăsători și inconștienți. De data aceasta mă refer la unii aleși, care dau dovadă de atitudini politicianiste fără să înțeleagă că nu este deloc momentul pentru confruntări electorale.

 

Este momentul în care, din contră, cu toții trebuie să ne concentrăm eforturile pentru a ajuta acolo unde este nevoie. Nu folosește la nimic ca unii să se arate dintr-o dată fete mari ale politicii și administrației, iar Guvernul Orban să fie vinovat de toate relele pandemiei. Să-i lăsăm pe oameni să judece și să aprecieze nivelul de implicare al fiecăruia. Chiar nu cred că oamenii vor să audă acum declarații electorale.

 

Am decis să donez întregului personal medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași viziere medicale de protecție împotriva coronavirusului”

    Dincolo de demersurile făcute alături de ceilalți colegi parlamentari din PNL, pentru adoptarea unor măsuri de combaterea COVID-19, am ales să mă implic și personal. În nume propriu, pentru început, am decis să donez întregului personal medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași viziere medicale de protecție împotriva coronavirusului.

De asemenea, donez viziere lucrătorilor comerciali din Piața Orizont, atât de necesare pentru protecția lor cât și a cumpărătorilor.( galerie foto: sef serviciu SPPO-Marian Palazu şi consilierul local Angelica Păun, oferind comercianţilor, vizierele donate de senatorul PNL- Răducu Filipescu.p1p2p3p14p15p6p7p8p9p10p11p12p13p14p15

  În săptămânile ce vor urma nu va fi ușor, vom trece prin momente probabil și mai grele, dar numai eforturile noastre adunate vor putea reclădi România.

Să terminăm cu orice fel de vrajbă, să ascultăm sfaturile și să respectăm măsurile luate de autorități, să ajutăm unde putem și cu ce putem fiecare!

 Dumnezeu să ne ajute și să ne dea putere să trecem cu bine peste această perioadă dificilă pentru noi toți!”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*