𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒊𝒖𝒍 𝑪𝒂̆𝒍𝒂̆𝒓𝒂𝒔̦𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒖𝒂̆ 𝒂𝒕𝒓𝒂𝒈𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒇𝒐𝒏𝒅𝒖𝒓𝒊 𝒆𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒏𝒆 𝒏𝒆𝒓𝒂𝒎𝒃𝒖𝒓𝒔𝒂𝒃𝒊𝒍𝒆!

  Primăria Municipiului Călărași anunță semnarea celui de-al șaptelea contract de finanțare, și ultimul, promovat pe Axa 4.1 a POR 2014-2020, destinată proiectelor de mobilitate urbană.
Este vorba de contractul de finanțare pentru proiectul ”Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate și a intermodalităţii în municipiul Călărași prin amenajarea unei rețele de piste de biciclete”, cu o valoare de 6.269.019,96 lei (aprox, 1,3 milioane Euro).
🚲 Pista de biciclete, ce se va întinde pe o lungime de 3.176,14 m și o suprafață de 8.055 mp, va fi amenajată în partea sud a municipiului Călărași, pe următorul traseu:
– Iaz Decantor (legătură cu strada Dropia, zona Mircea Vodă) – Al. Dumbrava Minunată nr.8 – str. Av.Vitalie Zvincu, nr.1(zona ANL II) – Al.Dumbrava Minunată (zona H2O) – str. Cornişei (Parc Dendrologic și Parc Dumbrava) – traversare str.Eroilor – Bulevardul 1 Mai (Parc Central-zona Jirlău) – str. Sloboziei (zona restaurant Queen)– urmează pista de biciclete prevăzută în proiectul de revitalizare a centrului pietonal – traversare strada Dobrogei – str. Independenței – strada Primăverii, unde se continuă pe pista prevăzută în proiectul modernizării străzii București, cu ieșire spre comuna Modelu.
🚲 Pista de bicicletă va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat, dar și locuri de odihnă, pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete.
🇪🇺 Prin semnarea acestui contract de finanțare, suma totală obținută de municipiul Călărași pentru mobilitate urbană este de 27,041 milioane Euro, iar numărul total al proiectelor aflate în implementare este acum de 22, cu o sumă totala de 42,58 milioane Euro.primaria
1752 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*