Cine vor fi viceprimarii la Călăraşi

Sunt calcule destul de complicate referitor la alegerea viceprimarilor în municipiul Călăraşi cum, de altfel, se întâmplă în majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, nefiind excluse surprizele.

În municipiul Călăraşi, primar a fost ales Marius Dulce , din partea PSD, aceeaşi formaţiune politică fiind mandatată cu nouă consilieri, în vreme ce PNL a primit şapte mandate, PMP două mandate,  PROROMÂNIA două mandate şi USR unul.  Cum, pentru o majoritate este nevoie de unsprezece  voturi în consiliu, PSD nu are o misiune uşoară, în condiţiile în care PMP şi PROROMÂNIA  pot ridica pretenţii la fotoliile de vice. Pe de altă parte, o alianţă a partidelor de dreapta susţinute de PROROMÂNIA ar avea ultimul cuvânt de spus şi PSD ar pierde ambele mandate de viceprimar. În ambele variante, coordonatorul municipal Alexandru Chiriţă va ocupa unul dintre fotoliile de vice şi va fi un factor de echilibru şi normalitate pe scena politică locală.

Mai există varianta probată în 2016, ca unul /unii consilieri să se ,,vândă” şi atunci se vor răsturna toate calculele.

Surse de presă ne-au informat că în acest moment se duc negocieri dure pentru crearea unei majorităţi şi ,,surprizele” nu vor întârzia să apară.

4144 vizualizari in total 8 vizualizari azi


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*