Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu

raluca-turcan-aflam-de-la-pesedisti-300x350

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul de la stat și că cei care vor să se reangajeze în sistemul public trebuie să opteze între pensie și salariu.

„Avem foarte mulți oameni care în momentul de față se pensionează anticipat și se reangajează la stat cumulând pensie și salariu. Am pregătit un proiect de lege prin care îi lăsăm să opteze între pensie sau salariul la stat. Dacă aleg salariul, le permitem să se pensioneze la vârsta pe care și-o aleg, maximum 70 de ani, ca să fie în continuare salariați”, a spus Raluca Turcan la România TV.

„Pot cumula pensia cu salariul la privat, dar nu la stat. Dacă sunt pensionari și trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunță la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariu la stat. Pensie cumulată cu salariul va fi doar în sistemul privat”, a adăugat ea.

Ministrul a spus că proiectul va fi prezentat în zilele următoare.

sursa: https://www.curentul.info/actualitate/turcan-vom-interzice-cumulul-pensiei-cu-salariul-de-la-stat/?fbclid=IwAR2gHEtplHkNCNQpUs4L_e5OaU4KhwouKpZD6Fm2IiTRZOwaFn5AgSDryKY

1207 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*