Călăraşi – Au fost aplicate participanților la proteste 85 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49450 lei

      Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la protestele ce au avut loc ieri, 30 martie, în municipiile Călărași și Oltenița, dar și în comuna Borcea, vă comunicăm următoarele:

Jandarmii călărășeni, alături de polițiști, pomieri și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din municipiile Călărași și Oltenița, dar și din comuna Borcea, acționând pentru protecția participanților, precum și a celorlalți cetățeni.

Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale jandarmeriei, poliției naționale, poliției locale și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme desfășurării manifestațiilor publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

Jandarmii și polițiștii călărășeni au monitorizat permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19.

Pe timpul desfășurării protestelor, jandarmii călărășeni le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Menționăm ca acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic și nu au existat incidente între protestatari și forțele de ordine.

Până la acest moment au fost aplicate participanilor la proteste 85 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 49450 lei, pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă și pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Conform prevederilor legale, Jandarmeria Română are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*