Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică ??? ??????????

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică ??? ??????????, valabilă în intervalul 18 ianuarie, ora 23.00 – 19 ianuarie, ora 18.00.

Fenomenele vizate sunt:

        Intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100…110 km/h, viscol și vizibilitate redusă la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali.
         La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h și va fi viscol.
          În Dobrogea, local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h.
❗❗RECOMANDĂRI❗❗
❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.rometeo

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*