Deputatul Fermierilor: ,,Românii nu vor mânca niciodată carne obţinută în laborator!”

  Și când credeai că le-ai auzit pe toate, specialiștii au creat carnea sintetică. Ce conține, de fapt, acest produs și cum este obținută în laborator. Antricotul sintetic are un țesut muscular adipos și un sistem care imită vasele de sânge din țesut. Carnea artificială a fost creată în laborator de către cercetătorii de la Aleph Farms și Technion. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au găsit un mod inteligent de a crea țesutul muscular din corpul animalului sacrificat. Celulele sunt bioprintate 3D și oferă gustul și mirosul unei fripturi normale.
 Deputatul fermierilor-Emil Florian Dumitru,  vicepreşedinte în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a declarat într-un interviu pentru TVR că românii nu vor alege niciodată să mănânce carne obţinută în laborator:
   ,,Nebunie mare în Parlament zilele astea. Unii vor să interzică, alții din contra, susțin aducerea pe piață a cărnii obținute în laborator.
Repet aici ce am spus și în interviul pentru TVR: românii nu vor alege niciodată să mănânce astfel de trăsnăi.
Produsele culinare românești sunt parte din cultura națională. În momentele de sărbătoare, românii se adună împreună cu familia și cu prietenii în jurul mesei, iar din meniu nu lipsesc produsele tradiționale românești care se fac și astăzi așa cum s-au făcut timp de secole.
Așa că să fim liniștiți. Carnea produsă în laborator e doar o excentricitate de moment. Noi vom consuma în continuare aceleași produse pe care le-au consumat părinții și bunicii noștri”.
34 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*