Alin Ploeşteanu: ,,Orice pădure începe cu un copac. PLANT FEST este festivalul implicării și al faptelor bune în natură”
Primarul Comunei Frăsinet – Alin Ploeşteanu a demonstrat că este preocupat de creşterea gradului de confort şi de bunăstarea consătenilor săi care l-au mandatat prin votul lor să le reprezinte interesele. Cea mai mare acţiune de plantare a copacilor din ultimii ani din România, va avea loc, sâmbătă 18 noiembrie pe raza comunei Frăsinet. Va fi plantată o pădure de frasini, care se va întinde pe o suprafață de 10 hectare și va însuma 50.000 de puieți.
Alin Ploeşteanu: ,,PLANT FEST este festivalul implicării și al faptelor bune în natură, la care sunt invitați locuitorii Comunității noastre și nu numai.
Aşadar, asteptăm pe toţi cei care doresc să pună umărul la creşterea suprafeţelor de păduri din România, la unul dintre cele mai ample evenimente de plantare din ultimii ani – în data de 18.11.2023 !”
Călărășenii, invitați sâmbătă, 18 noiembrie, la #PlantFEST, unul dintre cele mai mari evenimente de plantare din ultimii ani!
Călărășenii, iubitori de natură care își doresc să contribuie la creșterea suprafețelor de păduri din România sunt invitați să participe la PlantFest, unul dintre cele mai mari evenimente de plantare din ultimii ani. Această experiență inedită de voluntariat, organizată de Asociația Act for Tomorrow și Primăria Comunei Frăsinet, va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie 2023, și se va desfășura în comuna Frăsinet, județul Călărași, la aproximativ 50 km de municipiul Călărași.
Peste 2.000 de voluntari sunt așteptați să participe în cadrul acestui eveniment de amploare, în cadrul căruia va fi plantată o pădure de frasini, care se va întinde pe o suprafață de 10 hectare și va însuma 50.000 de puieți.
PlantFest va fi un festival al faptelor bune în natură și pentru natură, având ca elemente cheie plantarea, conexiunile cu oameni faini și relaxarea în natură.
Pe lângă transportul cu autocarul și echipamentul de plantare, organizatorii se vor ocupa de: muzică, prezența unui MC&DJ, care va motiva voluntarii să dea tot ce au mai bun, cafea, apă, suc și mâncare caldă delicioasă, activități educative pentru copii și numeroase premii care vor răsplăti implicarea voluntarilor și cele mai frumoase postări din cadrul evenimentului.
“După 14 ani de proiecte de implicare socială, am decis să contribui la creșterea suprafeței împădurite din județul nostru. Acțiunea de plantare pe care o organizăm la Frăsinet, precum și cele organizate în ultimii ani la nivel județean, vin ca un răspuns la problema suprafeței mici de păduri din județul Călărași. În 2020, Călărași era județul cu cea mai mică suprafață împădurită din țară, de doar 21.084 ha, urmat de Ilfov 26.057 ha, Ialomița 26.132 ha, Brăila 28.221 ha, Teleorman 29.318 ha. Totodată, Călărașiul este vulnerabil în fața fenomenului de deșertificare, răspândit în numeroase alte județe din Câmpia Română. Pentru următorii ani, doresc să mă întorc în județul unde m-am născut și am învățat și să contribui, prin proiecte de protejarea mediului și susținerea educației, la dezvoltarea Călărașiului.” a declarat Andrei Coșuleanu, fondator și președinte al Act for Tomorrow.
Transportul cu autocarele va fi pus la dispoziție gratuit de către organizatori din Călărași, Oltenița și București.
Participarea la eveniment se va putea face doar prin completarea formularului de înscriere, disponibil la următorul link: https://shorturl.at/lBOP5.
Toate costurile de plantare, echipamentele și materialele necesare și transportul vor fi asigurate de către principalul finanțator al evenimentului, OMV Petrom. Voluntarii se vor bucura de o masă caldă delicioasă, asigurată de către Ferma Baciu, partener al evenimentului. Mai multe detalii despre locație, program și alte aspecte organizatorice vor fi transmise pe e-mail participanților.
Cei interesați pot găsi mai multe detalii despre acțiune pe pagina de Facebook a Asociației : https://www.facebook.com/events/1613764136123754
Pădurile joacă un rol esențial în captarea dioxidului de carbon din atmosferă, motiv pentru care acțiunile de plantare reprezintă una dintre cele mai bune măsuri pentru a mări suprafața acestor rezervoare de carbon – un element cheie al soluțiilor bazate pe natură pentru combaterea schimbărilor climatice.
Asociația Act for Tomorrow derulează acțiuni de plantare în România începând cu anul 2019, contribuind până în prezent la creșterea suprafețelor împădurite din țară cu peste 100 hectare.