Casa plutitoare a ajuns în comuna Jegălia

    Casa plutitoare este o unitate construită pe apă care se adaptează la diferenţele de nivel ale apei. „Mecanismul este simplu: când nivelul apei crește sau scade, casa se mișcă vertical”. Casa va pluti pe apă, fără a risca să se inunde.

   În principiu, aceste case pot fi locuinţe permanente sau pot fi locuinţe de vacanţă și pot fi amplasate pe orice lac sau râu cu volum de curgere mic și debit mare, cu condiția de a avea documentele necesare pentru amplasarea casei pe luciul de apă dorit.

Casele plutitoare ar putea fi varianta pentru zonele afectate de inundații

   Durata de execuţie a unei astfel de case durează între patru şi doisprezece luni, în funcţie de complexitatea casei.

   Principiul pe care este construită casa este simplu. Ea este alcătuită dintr-un ponton și casa în sine. La capitolul ponton, flotoarele sunt confecționate din polietilenă de înaltă densitate și sunt adaptate ca și dimensiuni și formă, in funcție de greutatea de încărcare/stabilitate a structurii plutitoare.

   Comuna Jegălia din judeţul Călăraşi este singura localitate din judeţ care a depus un proiect pe FLAG pentru achiziţionarea unei case plutitoare. Casa are o lungime de 12 metri şi o lăţime de 4 metri şi are ca şi scop, dezvoltarea turismului în acea zonă. Primarul Aurel Vasile afirmă că urmează să fie achiziţionate şi bărci pentru a fi folosite de turiştii iubitori de natură. Valoarea acestei case plutitoare se ridică la 722 000 lei.

  Edilul localităţii afirmă că achiziţionarea acestei case plutitoare constituie încă un succes al administraţiei locale care vine să completeze parcul suspendat realizat în anul 2015.

12 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*