Cum identifici ,,petardele” de campanie electorală? – Aveți grijă pe cine adăugați în lista voastră de prieteni

7 semne cum poți identifica profiluri false pe Facebook

Pentru ca in ultima perioada au aparut mai multe conturi false care nu fac altceva decat sa discrediteze persoane si sa agite mediul online va prezint in cele ce urmeaza cateva modalitati de identificare a profilelor false.

1.Poza de profil.

Peste 75% din profilurile false aparțin unor fete, majoritatea având poză de profil sexy. Numărul pozelor pe Facebook este un indicator bun, mai ales varietatea lor. Persoanele care creează profiluri false de cele mai multe ori nu folosesc multe poze. Suficiente ca să umple un album și atât.
Astfel, dacă vedeți că pozele sunt cam din aceeași perioadă, nu diferă mult și sunt mai mult de la ședințe foto, atunci precis sunt luate din vreo revistă/pictorial. La fel, puteți vedea când acestea au fost încărcate, dacă pozele au fost încărcate în perioada când a fost creat profilul și de atunci nu au fost schimbări, atunci e un profil fals.
Profilurile care au avatare în loc de poze nu sunt neapărat profiluri false, mai mult anonime, uneori.
Puteți descărca poza și să o căutați pe Google, vedeți ce minuni vă apar.

2. Elemente de familie si prieteni.

Dacă o persoană nu are poze comune cu alți utilizatori, în care mai multe persoane sunt etichetate (și aici nu vorbesc de pozele de sărbători cu ouă, brazi și iepurași), inclusiv poze cu iubitul sau iubita, mama, colegii de clasă, colegii de lucru, sau animalele de companie, atunci cel mai probabil este un profil fals.
Oricât de securizat profil nu ar avea cineva, oricum lasă urme publice despre individualitatea sa.

3. Paginile la care a dat „like”

O persoană își poate ascunde pozele, poate fi secretoasă și să nu pună poze cu oameni dragi, însă la sigur își va etala preferințele în materie de like-uri.
Un profil adevărat în medie are peste vreo 30 like-uri la pagini din domenii variat diferite (uneori te-a rugat un prieten să dai like, alte ori din greșeală, sau a trebuit să dai like să citești vreun articol, și ele se adună).
Profilurile false au 3 – 5 like-uri, și dacă este un profil fals de promovare, atunci sunt like-urile la pagini care pot fi într-un fel grupate în jurul unei persoane, agenție, partid.

4. Actualizarile

Actualizările ce apar pe profile false sunt, de obicei, linkuri cu o anumită tematică (mai ales a ceea ce încearcă să promoveze), share-uri de la paginile administrate și mai puțin păreri și opinii proprii, însă dacă și sunt doar axate pe un subiect-latimotiv.
Profilurile false, de cele mai multe ori, nu sunt etichetate în locuri și evenimente. De asemenea, statut-urile și check-in-urile aproape lipsesc.

5. Discutii

Conturile false, de obicei, nu intră în discuții, dacă nu le trebuie, și de cele mai multe ori nu vor răspunde la mesajele care le au, iar dacă vor răspunde, va fi mai mult laconic de genul: mulțumesc, da, merci, nu știu, vai ce drăguț.
În cazul conturilor false politice, aceștia vor comenta doar la paginile care scriu despre partidul lor sau vor intra în dezbateri la stările persoanelor publice, repetând aceeași idee.
Dacă vor fi persoane cu care își mai lasă mesaje pe pereți sau la stări, atunci și celălalt profil este fals.

6. Prieteni si numarul de prieteni

O persoană cu mulți prieteni obține un număr mai mare de feedback, mai multe felicitări la ziua de naștere.
Profilurile false, chiar dacă au un număr mare de prieteni, publică un conținut mai puțin popular, astfel încât dacă o persoană are peste 1.500 prieteni și la ultimele 10 postări aproape că nici nu are feedback, atunci profilul e fals, iar actualizările sunt scrise de formă.
Dacă suspectați un profil că e fals și vedeți că o persoană îi comentează mai mult și în același stil, celălalt profil tot este fals.

7. Informatie din profil

De cele mai multe ori profilurile false sunt profile care nu folosesc setări se securitate și actualizările sunt publice. Informația despre unde au învățat sau unde s-au născut, fie e prea detaliată, ori lipsește.
În prieteni au persoane publice sau persoane influente de pe Facebook, pentru a putea eticheta acele persoane în spam.
Nu sunt „in a relationship” și cum menționam și la poze, nu au membri de familie listați (pentru asta ar trebui să creeze o familie falsă).
Când îi întrebați de ce ar trebui să-i adăugați, vă vor spune chestii generale, vor încerca inițial să flirteze, după asta nu vor mai răspunde la mesaje.
Aveți grijă pe cine adăugați în lista voastră de prieteni.

Acestea sunt cateva cai de a identifica conturi false sau naluci cum le spun eu. Campanie cu naluci. La ce v-ati fi asteptat, la altceva decat la o campanie murdara din partea celor care simt ca pierd si cand spun asta nu ma refer doar la klinghais.  Facebook are grija de ei si le va inchide contul. Sunt oameni fara caracter, sunt oameni care nu au curajul sa vorbeasca cu identitatea lor pentru ca sunt oameni de nimic. Ce este mai rusinos este ca in spatele acestor conturi false, conturi facute pe loc, se ascund chiar candidati la primarie si postacii lor de partid. Sunt cunoscute aceste practici, se stie cine dispune de grupuri de postaci bine pregatiti si care stiu sa agite mediul online.

Cu indiferentă putem trece, oameni buni, peste aceste „petarde” de campanie

SURSA: facebook

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*