Între promisiuni și realitate

Călărășenii am fost mințiți că până la 31 dec. 2015 se va termina reabilitarea rețelei de apă canal din municipiu, aceasta însemnând și refacerea la starea inițială a străzilor. Noua păcăleală indică alt termen, mai micinos și mai nerealizabil, anume 30 aprilie.

Până atunci mai trebuie realizate 200 cămine de acces și refăcute străzile. Așa scrie în Contract. Deși firmele contractante au obligația să refacă trotuarele și străzile distruse pe cheltuiala lor aflăm că aceasta se va realiza pe bani de la Buget. Unde sunt cei 10% bani garanție pt refacerea drumurilor și cum a fost calculat acest procentaj? De ce trebuie să suporte Comunitatea plata reparației drumurilor din taxe și impozite din moment ce aceeași Comunitate beneficiază de distrugerea autoturismelor, disconfort pt serviciile de transport, etc.? Cum rămâne cu distrugerea autovehiculelor și plata impozitelor auto/ este normal ca cetățenii să suporte plata impozitului auto în condițiile în care își distrug fără voința lor autovehiculele?

Ecoaqua și beneficiarul lucrărilor, respectiv Primăria Călărași refuză să comenteze despre situația reală, concretă pentru respectarea termenelor. Fără Conferințe de presă fără interviuri, făra a răspunde solicitărilor presei transmise pe mail.

Revenim la termenul indicat… 30 aprilie. Să facem un calcul simplu… luna martie si aprilie inseamna 40 zile lucrătoare. Pentru că nu se lucrează sâmbăta și duminica. 40 zile împărțit la 200 cămine înseamnă că în fiecare zi trebuie realizate 5 cămine de acces la rețeaua de apă canal. Plus realizarea rețelei, montarea echipamentelor, vanelor, etc. Mai adăugăm și refacerea infrastructurii. Ceva nerealizabil spun mulți. Sau demagogie?

 

Până când?

p.s. Data viitoare vom publica interviuri luate cetățenilor în traficul auto, taximetriștilor, conducătorilor de autobuze.

Pentru că pe noi nu ne deranjează

Realitatea din Călărași

DSC_0138

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*