„Nu poţi schimba oamenii din jurul tău, dar poţi schimba oamenii pe care îi alegi să te înconjoare.” – „Construim împreună” Zidaru Romulus – Constantin –

Ileana este o comună din judeţul Călăraşi, formată din satele Arţari, Florica, Ileana, Podari, Rasurile, Răzoarele, SatuNou, Ştefăneşti şi DSCN8433Vlaiculesti. Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Ileana se ridică la 3702 locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3872 de locuitori.
Deplasându-ne în localitate, am avut ocazia să discutăm cu domnul Zidaru Romulus – Constantin, candidatul U.N.P.R, pentru funcţia de primar al comunei Ileana. Domnia sa este la prima experienţă ca şi candidat la funcţia de primar.
Reporter: Cine sunteţi dumneavoastră domnule Zidaru Romulus – Constantin?

Zidaru Romulus – Constantin: Sunt un fiu al acestei comune, administrator şi director general al unei societăţi. Sunt căsătorit de 28 DSCN8429de ani, am doi copii şi un nepot de care sunt tare mândru.
Reporter: De ce aţi ales U.N.P.R şi nu altă formaţiune politică?
Zidaru Romulus – Constantin: Faţă de alte partide, U.N.P.R. este un partid apropiat de oameni. Aici mă regăsesc. Faptul că am o relaţie bună cu domnul deputat Aurel Nicolae,( un om de deosebit de altfel)este încă unul din motive. Nu am mai făcut politica,dar acum consider că nu pot să stau nepăsător la problemele oamenilor.
Repoter: Cu ce echipa intenţionaţi să câştigaţi primăria?
Zidaru Romulus – Constantin: Am avut norocul să fiu sprijinit de o echipă de tineri deosebiţi, care doresc binele comunei şi care consideră că a trecut prea mult timp de când în Ileana nu se întâmplă nimic.
Reporter: Ce va determinat să candidaţi?
Zidaru Romulus – Constantin: În primul rând proastă gestionare a administraţiei locale. DSCN8478Consider că toate taxele colectate de la cetăţenii comunei şi ajung în bugetul primăriei, trebuie să se regăsească în investiţiile necesare bunăstării comunei. Trebuie să convingem cetăţenii că se poate face şi administraţie performanţa.
Reporter: Care va fi primul lucru pe care îl veţi face după ocuparea fotoliului de primar?
Zidaru Romulus – Constantin: Of…! Sunt foarte multe lucruri de făcut. În comună, străzile nu sunt pietruite, iluminatul public este deficitar, despre canalizare nici nu mai vorbesc. Aş începe în primul rând cu implementarea strategiei anticorupţie – birou. Acesta este reglementată de P.O.C.A (programul operaţional de dezvoltare rurală).
Atragerea de investitori şi implicit crearea de locuri de muncă, va fi una dintre priorităţi.
-voi crea un departament de atragere a fondurile europene.
-voi încheia un contract cu o firmă de consultanţă pe care să o plăteşti doar la succes.
-voi înfiinţa un cabinet medical.
-voi înfiinţa un cabinet veterinar.
Reporter: Ce alte obiective mai aveţi?
Zidaru Romulus – Constantin: Extinderea reţelei de apă curentă şi canalizare.
-infiintarea unui spaţiu de depozitare a legumelor şi fructelor, o piaţă.
-amenajarea de trotuare moderne.
-alimentarea cu energie electrică a cartierului nou.
Reporter:Sub ce deviza demaraţi aceasta campanie electorală ?DSCN8427
Zidaru Romulus-Constantin:Moto-ul meu este:
,,Nu poţi schimba oamenii din jurul tău dar poţi schimba oamenii pe care îi alegi să te înconjoare!”
Reporter: Vă mulţumim pentru amabilitatea de a ne răspunde.Vă dorim succes în alegerile locale din iunie şi multă putere de muncă. În încheiere,ce mesaj doriţi să transmiteţi concetăţenilor dumneavoastră ?
Zidaru Romulus Constantin:Vreau să asigur cetăţenii comunei Ileana ca idealurile lor coincid cu ale mele.Le solicit sprijinul pentru a mă ajuta la îndeplinirea lucrurilor pe care le doresc şi le aşteaptă de prea mult timp.
Voi fi primarul care va stă la dispoziţia lor tot timpul. Vin la primărie cu o echipă tânără şi suntem hotărâţi să schimbăm faţa acestei comune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*