Achitare pe linie pentru angajații din ADR Sud Muntenia, implicați în dosarul nr. 24754/3/2015!

1

 Vineri, 26 mai, instanța de judecată Tribunalul București a decis achitarea directorului ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, în dosarul nr. 24754/3/2015, deschis de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prin care au dispus trimiterea în judecată, din calitatea de inculpat, a directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Gabriel Mușat, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu asimilat infracțiunii de corupție. Achitați în cadrul aceluiași dosar figurează Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia, și Dragomir Scripcă, expert în cadrul Biroului Județean Ialomița al Agenției.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul ADR Sud Muntenia, dr ing. Liviu Mușat, a declarat următoarele:

Vineri, la Tribunalul București s-a pronunțat sentința în dosarul nr. 24754/3/2015, în urma căreia angajații Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia acuzați în prezentul dosar au fost achitați. Suntem după 31 de luni de când a început seria de percheziții din partea Direcției Naționale Anticorupție, mai precis în data de 29 octombrie 2014. Din februarie a urmat punerea sub acuzare, moment în care am devenit inculpați, iar din iulie 2015 dosarul a fost înaintat Tribunalului București. În toată această perioadă, de peste 900 de zile, am răspuns tuturor solicitărilor, ne-am prezentat la toate termenele de judecată, care au fost în număr de peste 30, iar dosarul s-a soluționat cu sentința de achitare pentru toți colegii din Agenție implicați în această speță.”

Asupra acestei spețe, judecătorii Tribunalului București au dat o primă soluție, aceasta putând fi atacată cu apel. Decizia, emisă vineri, 26 mai, în cazul directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, dr ing. Liviu Gabriel Mușat, acuzat de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție, este aceea de achitare. Instanța a motivat sentința prin faptul că infracțiunea nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege. Aceeași soluție a fost pronunțată și în cazul Marianei Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR în cadrul ADR Sud Muntenia, precum și în cazul lui Dragomir Scripcă, expert în cadrul BJ Ialomița al Agenției, acuzați de instigare la abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*