Senator Roxana Natalia Paţurcă : ,, Sunt îngrijorată că județul Calăraşi este expus unor riscuri legate de răspândirea unui virus în rândul porcinelor şi suinelor”

 

b2

După minivacanţa prilejuită de căsătoria cu primarul comunei Borcea, Nedelcu Theodor Aniel, senatorul PSD  Roxana Natalia Paţurcă şi-a reluat activitatea în forţă. La iniţiativa prefectului George Iacob, astăzi în comuna Borcea din judeţul Călăraşi  a avut loc o întâlnire între locuitorii comunei şi doctori veterinari, responsabili de direcții, directorul DSV Viorel Bucur , primarul comunei Borcea , senator Roxana Natalia Paţurcă.

 Senator PSD Roxana Natalia Paţurcă : ,,Sunt îngrijorată că județul Calăraşi este expus unor riscuri legate de răspândirea unui virus în rândul porcinelor şi suinelor, virus ce a fost confirmat în multe localități din județul Ialomița, județ vecin. Faptul că în Fetești aceste focare se înmulțesc, la numai câțiva kilometri de comunele Borcea sau Ștefan cel Mare, mă îngrijorează. Am discutat cu autoritățile din Ialomița și inteleg cât de greu se poate gestiona o situație de genul acesta. Frica şi panica o simt şi printre locuitorii din Borcea şi încerc să găsesc răspunsuri privind prevenția printr- o bună informare. Pentru județul Călărași, un județ preponderent agricol, un județ în care aproape fiecare locuitor din mediul rural deține o gospodărie expusă acestui pericol, ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru toți. Astăzi, în localitatea Borcea, am avut o întâlnire cu doctori veterinari, responsabili de direcții, directorul DSV Viorel Bucur, prefectul județului George Iacob si primarul comunei Borcea pentru a căuta soluții privind prevenirea răspândirii acestei maladii în județ. La întâlnire au participat și o parte din locuitorii comunei BORCEA pentru a beneficia de o informare privind modalitatea de manifestare şi transmitere a virusului de pestă porcină africană, măsurile de prevenție, de biosecuritate dar și modul în care ar trebui să comunice cu autoritățile locale dar și cu reprezentanții direcției sanitar veterinare. Împreună încercăm sa găsim soluții de prevenție și suntem conștienți că avem nevoie de echipă pentru a minimiza efectele acestei maladii. Mâine ne întâlnim şi cu președintele Consiliului județean, Vasile Iliuţă , pentru a solicita sprijin într-o cauză comună, locuitorii județului Călărași !b3b4b1

2815 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*