Catalog electoral de Călăraşi! Drăgulin,Chiriţă şi Dulce!

 

După cum spunea Marx, istoria se repetă. Finala se joacă între dreapta şi stânga. Noutatea o constituie faptul că la alegerile locale din 27 septembrie, în municipiul Călăraşi, dreapta are un singur candidat şi stânga are doi candidaţi. Am făcut o scurtă analiză a punctelor tari, dar şi a punctelor slabe ale celor trei candidaţi pentru fotoliul de primar:

Candidatul dreptei, Daniel Ştefan Drăgulin, a reuşit în opt ani de mandat să schimbe în bine faţa municipiului reşedinţă de judeţ.

 Puncte tari: – A reuşit să închege o echipă performantă, care a realizat proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile, mai precis aproape 50 de milioane de euro.

– A reuşit să atragă fonduri guvernamentale pentru realizarea altor proiecte

– A îmbunătăţit semnificativ și în mod durabil infrastructura în municipiul Călăraşi

Puncte slabe: – Nu a reuşit să îndepărteze din administraţia locală ( statutul funcţionarului public face aproape imposibil acest lucru) funcţionarii incompetenţi

– Nu a avut o echipă de comunicare eficientă care să transmită cetăţenilor stadiul derulării, durata şi motivele întârzierii unor proiecte

– Nu a reuşit să reformeze Poliţia Locală

Pentru aceste realizări şi nerealizări primeşte nota 8.

Candidatul stângii,Marius Dulce, a reuşit în opt ani de mandat de consilier local și în 4 ani de viceprimar să facă… nimic!

 Puncte tari:

– Beneficiază de susţinerea financiară a celui mai controversat om din judeţ

– Beneficiază de susţinerea fostului primar Nicolae Dragu, încă „iubit” de unii cetăţeni chiar dacă li s-a adresat cu apelativul „javrelor”

– Beneficiază de jocul duplicitar al unor liberali

 Puncte slabe: – Asistat social (abonat la bani publici sub pretextul unei boli închipuite)

– Zero proiecte de hotărâre depuse în opt ani

– Nepăsarea faţă de nevoile cetăţenilor prin urmărirea satisfacerii orgoliului sau a intereselor personale şi de grup şi fuga de răspundere prin refuzul de a participa la dezbateri sau confruntări de idei

– Nu are, la ora aceasta, serviciu

Pentru aceste realizări şi nerealizări primeşte nota 3.

Alexandru Chiriţă, candidatul PRO România la fotoliul de primar, a fost, timp de trei ani, cel mai vocal consilier local.

Puncte tari: – A reuşit să închege cea mai bună listă de consilieri locali prin cooptarea specialiştilor din diverse domenii de activitate

– Independenţă financiară

– Tinereţe şi experienţă în mediul privat

Puncte slabe: – Lipsă notorietate

– Impulsivitate datorată vârstei

Pentru aceste realizări şi neralizări primeşte nota 7.catalog

2153 vizualizari in total 4 vizualizari azi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*