Elena Lasconi: ,, La Tălmăcel, în fiecare an, oamenii se adună într-un loc idilic, în inima naturii, în Lunca Largă, se bucură unii de alții, promovează bucătăria locală, bunătăți deja celebre ca „Plăcinte Tradiționale de Tălmăcel”, cu brânză de burduf de oaie și cartofi. Locul acesta din județul Sibiu are un farmec aparte și mă bucur că oaspeții vin în costume populare, amintind tuturor de România frumoasă, cu portul ei strămoșesc, de România cu bun-simț și de obiceiurile meșteșugărești care sper să nu se piardă de la o generație la alta.
Unul dintre motivele pentru care am ajuns la Tălmăcel a fost acela de a arăta tuturor că turismul local merită să fie susținut, pentru că, implicit, ajută producătorii locali, economia locală, astfel de evenimente cultural-culinare sunt ca o carte de vizită pentru comunități. Anul acesta, tema festivalului a fost „Câmpul cu maci”, o idee grozavă.
Oamenii locului au o blândețe aparte și te cuceresc cu toate bunătățile pe care le pun pe masă.
De astfel de oameni are nevoie România, de spiritul lor primitor, de sfaturile seniorilor din inima satului, de mâinile lor harnice și darnice. Vreau să existe cât mai multe brand-uri românești, căci avem cu ce ne mândri. Și, desigur, vreau să le oferim acestor oameni pricepuți recunoașterea pe care o merită oriunde în lume,,.
74 vizualizari in total 2 vizualizari azi
Lasă un răspuns