I.P.J. Călărași – comunicat de presă

Chiselet – bănuit de furt de bijuterii dintr-o locuinţă, identificat de poliţiştisuspect-furt-arestat-535x335

Poliţiştii din Chiselet au identificat un tânăr, care ar fi sustras bijuterii dintr-o casă. Persoana bănuită a fost reţinută, prejudiciul de aproximativ 10.000 lei fiind recuperat. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa, la sesizarea unei persoane din comuna Chiselet, cu privire la furtul mai multor bijuterii de aur din locuinţa sa, în perioada 03 – 22 februarie 2016, a fost identificată persoana bănuită de comiterea furtului, E. Mihail, de 17 ani, din comuna Chiselet, judeţul Călăraşi. Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar faţă de E. Mihail a fost dispusă, la data de 04 martie 2016, măsura reţinerii pentru 24 de ore.

*

Mandat, pus în executare de poliţişti / octogenar, condamnat pentru tentativă de omor, încarcerat

incarcerat

În după-amiaza de 04 martie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară au au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsaei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi de Tribunalul Călăraşi pe numele lui Z. Ion, de 81 ani, din Lehliu Gară.

Bărbatul, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor, a fost încarcerat în penitenciar.

 

 

*

Cercetat pentru furt de combustibil dintr-o maşină şi conducere fără permis

furt-motorina

Poliţiştii din Olteniţa, sesizaţi despre furt de combustibil dintr-un autovehicul parcat, au prins cu operativitate persoana bănuită şi au constatat că aceasta conducea o maşină, fără să posede permis. În noaptea de 03/04 martie 2016, oamenii legii au fost sesizaţi despre faptul că într-o parcarea din municipiul Olteniţa se află două persoane care sustrag combustibil dintr-un autoturism. Poliţiştii deplasaţi de îndată la faţa locului au depistat un autoturism, în care se aflau persoanele bănuite, U. Claudiu, de 20 ani, (la volan) care nu posedă permis de conducere, şi G. Ionuţ, de 17 ani, ambii din Olteniţa. În maşină au fost găsite mai multe peturi tăiate, cu urme de combustibil, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis.

*

Cercetaţi pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

alcool_la_volan

> În seara de 04 martie 2016, poliţiştii din Chirnogi l-au depistat pe T. Ionel, de 46 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DN 41, având o concentraţie alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recolatrea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. > Poliţiştii din Belciugatele au depistat în seara de 05 martie 2016, pe DJ 302, pe P. Vasile, de 24 ani, care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

> La data de 06 martie 2016, poliţiştii din Budeşti au depistat un minor de 15 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. > La data de 06 martie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au identificat, pe raza comunei Ciocănești, pe M. Alexandru, de 21 ani, din comuna Gurbănești, judeţul Călărași, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

> În dimineaţa de 06 martie 2016, poliţişti din Olteniţa au depistat în trafic un moped condus de C. Vasile, de 60 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

> În dimineaţa de 06 martie 2016, poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi au depistat pe DN 31 în comuna Ciocăneşti, pe T. Viorel, de 46 ani, din municipiul Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Infracţiunile contra siguraţei circulaţiei pe drumurile publice sunt cercetate în cadrul dosarului penal întocmit în fiecare caz în parte. Poliţiştii sunt în continuare în teren, acţiunile lor vizând salvarea de vieţi omeneşti, creşterea siguranţei tuturor participanţilor la trafic şi sancţionarea corespunzătoare a tuturor celor care încalcă normele legale, nesocotind pericolul reprezentat de conducerea sub influenţa alcoolului sau fără a poseda permis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*