Sportivii Clubului Sportiv Școlar Călărași urcă pe podiumurile naționale și mondiale

ATLETISM:

Mihai Alexandra in topul mondial

Atletism - Mihai Alexandra

La ultima competiție de sală a acestui sezon, Campionatul Național de sală pentru juniori 2, desfășurată la București, în sala Lia Manoliu (06-07.03.2016), atleta legitimată la Clubul Sportiv Școlar Călărași, Alexandra Mihai a obținut o excelentă performanță în proba de triplusalt, cu o săritură ce a măsurat 13.21 m.

Acest rezultat o clasează pe sportiva noastră pe un minunat loc 3 în topul european și loc 4 în topul mondial al junioarelor în această probă. Rezultatul mai înseamnă și un nou record personal, precum și baremul pentru participare la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc in luna iulie, în Polonia. Alexandra practică atletismul de cinci ani la Clubul Sportiv Școlar Călărași, sub îndrumarea profesorului Marius Tătaru și este elevă a Colegiului Național Barbu Știrbei, în clasa a XII-a.

In urmă cu o săptămână (27-28 februarie), la finala Campionatului Național de sală pentru juniori la atletism, Alexandra a adus prima medalie pentru Clubul Sportiv Școlar în anul 2016. Ea a cucerit titlul de vicecampioană și medalia de argint în proba de triplusalt, cu o performanță de 12.94 metri, fiind surclasată doar de băcăuanca Georgiana Aniței, campioana monidală de cadeți din 2015, cu un rezultat de 13.18 m.

Participare la finala Campionatului Național de juniori mici

Atletism - Grama Antoniu

În acest sfârșit de săptămână (19-20.03.2016) va avea loc la Bacău finala Campionatului Național de sală pentru juniorii 3, competiție la care Clubul Sportiv Școlar Călărași va participa cu 5 sportivi: Grama Antoniu, Lupu Ștefania, Gheorghe Ștefania, Nicola Andreea, toți în proba de 800 m, pregătiți de prof. Daniela Sturz și Lică-Mihai Ștefan în proba de lungime, acesta din urmă pregătit de prof. Marius Tătaru. Deși este în primul an de juniorat, atletul Grama Antoniu are șanse reale de a urca pe podiumul de premiere, el deținând cel de-al patrulea rezultat al sezonului în proba de 800 m, juniori 3, cu timpul de 2:05.36.

 

 

 

 

 

BASEBALL

Participare la Campionatul Național de sală Under 11

Baseball - echipa U11În perioada 26-28 februarie 2016, a avut loc la Tg. Neamţ, Turneul 1 al Campionatului Naţional de baseball sală – categoria Under 11. La acest prim turneu au participat alături de echipa CSS Călăraşi, pregătită de prof. Ion Bălan, au mai participat CS Viitorul Curcani, CSS Botoşani, CSS-LPS Roman, CSS Tg. Neamţ, CS Biruinţa Gherăeşti, CS Diamant Iaşi

 

 

 

 

După desfășurarea tuturor etapelor, rezultatele echipei noastre au fost următoarele:

CSS Călăraşi – CS Viitorul Curcani 14 – 3

CSS Tg. Neamţ – CSS Călăraşi 5 – 11

CSS Călăraşi – CS Diamant Iaşi 16 – 3

CSS Botoşani – CSS Călăraşi 1 – 9

CSS Călăraşi – CS Biruinţa Gherăeşti 7 – 12

CSS Călăraşi – CSS-LPS Roman 11 – 1

În urma acestor rezultate echipa CSS Călărași, ocupă locul 2 în clasament, după CS Biruinţa Gherăeşti, clasamentul după primul tur fiind următorul:

1. CS Biruinţa Gherăeşti

2. CSS Călăraşi

3. CSS-LPS Roman

4. CSS Tg. Neamţ

5. CSS Botoşani

6. CS Viitorul Curcani

7. CS Diamant Iaşi

Turneul II (final) al acestui campionat se va desfăşura în luna noiembrie în localitatea Olteniţa, Călăraşi.

CANOTAJ

Medalie de argint la Campionatul Național de ergometru

Canotaj - MoldoveanuF+BodeanuS

Prezenți la startul Campionatului Național de erometru seniori, ce s-a desfășurat la Botoșani, în 11-12.03.2016 echipajul de dublu format din sportivii Bodeanu Silviu și Moldoveanu Florin au cucerit titlul de vicecampioni și medalia de argint la categoria ușoară. Astfel,sportivii pregătiți de prof. Moise Daniel au adus clubului CSS Călărași prima medalie a secției de canotaj în noul sezon 2016.

 

 

 

 

HANDBAL

Turneu de handbal juniori la Călărași

Federația Română de Handbal în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar Călărași va organiza la Călărași, în perioada 18-20.03.2016, Turneul de handbal masculin, juniori 2, seria C. La acest tuneu vor participa alături de echipa CSS Călărași, pregătită de prof. Bota Ioan Bucur și echipele C.S. Axiopolis Cernavodă, H.C. Farul Constanța, C.S.S. Medgidia, C.S. Năvodari, L.P.S. Brăila, C.S.S. Galați.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Complexul Sportiv Municipal (Stadion) vineri între orele 11-15, sâmbătă între orele 10-14 și duminică 8.30-12.30.

VOLEI

Calificare în faza superioară

Tinerele voleibaliste cadete ale CSS Călărași, pregătite de antr. Grigore Sofia s-au calificat la faza secundă a Campionatului Național în urma clasării pe locul III la etapa a VIII-a desfășurate la Constanța.

Ele vor face deplasare la Izvorani pe 26 martie, în vederea susținerii probelor de control impuse de Federația Română de Volei înaintea participării la etapa următoare a campionatului ce va avea loc în 13-17.04.2016.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*