Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

poooooo
Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, infracţiunile contra siguranţei circulaţiei publice şi contravenţiile la regimul rutier fiind sancţionate de poliţişti.

Astfel, în acest sfârşit de săptămână, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au depistat mai mulţi conducători auto, care conduceau autovehicule fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:

– În seara de 22 aprilie 2016, agenţi de poliţie din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Grădiștea, au surprins pe raza comunei Grădiștea, pe M. Nicolae, de 19 ani, din comuna Dorobanțu, judeţul Călăraşi în timp ce conducea un tractor neînmatriculat și fără permis corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

– Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au identificat în trafic, în comuna Dichiseni, în noaptea de 22/23 aprilie 2016, un autoturism, condus de S. Vasilică, de 48 ani, din localitate, care în urma testării cu aparatul etilotest a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Călăraşi, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

-În ziua de 22 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au identificat în trafic, pe DN 4, pe C. Marius, de 21 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, care conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosare penale în toate situaţiile pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

Evenimente rutiere:

La data de 22 aprilie 2016, P. Andrei, de 25 ani, din oraşul Câmpina, judeţul Prahova, în timp ce conducea pe DN 3, în afara localităţii Belciugatele, un autoturism, nu păstrat distanţa faţă de un atelaj hipo care circula pe acelaşi sens de mers, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului şi vătămarea corporală a trei persoane care se aflau în atelajului hipo şi care au fost transportate la spital.

În seara de 24 aprilie 2016, pe raza comunei Curcani, R. Eugen, de 25 ani, din comuna Luica, în timp ce conducea un autoturism, a acroşat pe P. Florian, de 44 ani, din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, care se afla pe carosabil.

Din accident a rezultat vătămarea corporală pietonului, care a fost transportat la Spitalul Olteniţa.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi nici nu a anunţat despre producerea acestuia, fiind identificat imediat de poliţişti şi găsit la domiciliu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, fără a poseda permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

În seara de 24 aprilie 2016, Ș. Adrian, de 21 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, în afara localităţii Gruiu, a surprins şi accidentat pe I. Costel, de 65 ani, din orașul Budești, judeţul Călărași, care se deplasa pe carosabil.

Victima a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

În toate cazurile poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo şi de trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*