Angajatorii care încadrează şomeri cu vârstă peste 45 ani pot benefica de subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj

Angajatorii care încadrează şomeri cu vârstă peste 45 ani pot benefica de subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj

IMG_0508

    Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AJOFM) acordă, lunar, pe o perioadă de 12 luni, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, angajatorilor care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cu persoanele încadrate, pentru cel puţin 18 luni.

   Subvenția se acordă agenţilor economici, în baza art.85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, de la data încheierii convenţiei cu AJOFM Călăraşi, pentru fiecare persoană încadrată în muncă din categoriile amintite.

   În prezent, indicatorul social de referinţă este de 500 lei, valoarea acestuia putându-se modifica prin Hotărâre de Guvern.

   Pe parcursul anului 2015, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a subvenţionat locurile de muncă pentru 76 de şomeri cu vârstă peste 45 de ani şi şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale. Pentru anul 2016, AJOFM Călăraşi are în vedere acordarea de subvenţii pentru încadrarea în muncă a altor 125 de persoane aparţinând acestor categorii.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*