PREVENIREA FAPTELOR CU VIOLENŢĂ –ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI

   Poliţiştii de proximitate au efectuat în ziua de 26 martie 2016 activităţi de conştientizare şi responsabilizare a populaţiei pentru prevenirea faptelor cu violenţă.

   Astfel, poliţiştii s-au întâlnit cu cetăţenii din Zona 2 Moldoveni în scopul informării acestora cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi la consecinţele juridice şi sociale în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.

   Prin vizita lor în rândul comunităţii oamenii legii au subliniat necesitatea formării unui comportament care să excludă manifestările cu violenţă. Tinerilor le-au fost explicate riscurile în plan juridic şi personal pe care le implică adoptarea unui comportament de tip delictual. bbbhhh

   Au fost distribuite pliante şi flyere cu recomandări preventive specifice problemelor abordate în cadrul activităţilor desfăşurate.

   În perioada următoare poliţiştii vor continua activităţile de prevenire a faptelor cu violenţă pentru creşterea sentimentului de siguranţă în rândul cetăţenilor.

Recomandări ale poliţiştilor pentru a evita întâmplările neplăcute

  • Păstraţi-vă calmul! Evitaţi conflictele acţionând cu calm

  • Nu încurajaţi violenţa şi nu proferaţi înjurii. Un limbaj controlat, fără jigniri previne adesea escaladarea conflictelor

  • Nu vă faceţi singuri „dreptate” lovind adversarul. Aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave, nebănuite. De la o palmă sau îmbrânceală se poate dezechilibra şi lovi în cădere.

  • Dacă aţi fost lezat sau aţi suferit o pagubă morală sau materială de pe urma unei infracţiuni sau contravenţii nu alegeţi calea unei răzbunări personale, ci apelaţi la organele de poliţie

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*