Realitatea din Călărași este crudă- „ Mulţi elevi din mediul rural sunt lipsiţi de şanse”

La 1 iunie 2016, FICE Călăraşi a lansat un apel către comunitate, prin care solicită sprijin şi implicare activă în cadrul campaniei « Dăruieşte un joc pentru copiii din mediul rural ».

COVER

Demersul se înscrie în preocupările pe care organizaţia le are pentru susţinerea copiilor, a tinerilor şi a famiilor care se confruntă cu dificultăţi socio-economice şi are ca obiectiv reorientarea acestora către educaţia autentică, fundamentată şi către învăţarea prin joc, fiind binecunoscut faptul că nota ludica are un impact pozitiv asupra proceselor cognitive.
Campania are ca perioada de desfăşurare întreagă luna iunie şi îşi propune ca, la final, să fie posibilă dotarea unui  centru de asistenţă socială în mediul rural, urmând ca în perioada 14 iulie-1 septembrie să se pună bazele « Clubului de Vacanţă », unde tineri voluntari să poată să se alăture copiilor în procesul lor de învăţare şi experimentare.
Odată cu diseminarea acestei campanii, dorinţa de implicare nu a întârziat să apară şi Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi, reprezentat de Preşedinte Alexandra-Ioana Tuță şi de Avocatul Elevului Florentina Ciutacu, a lansat o propunere de colaborare cu FICE Călăraşi, care a fost îmbrăţişată cu bucurie. Astfel, în perioada 8- 24 iunie, CJE Călăraşi a organizat şi supervizat o strângere de fonduri şi o colectă de jocuri şi jucării, rezultatele finale fiind vizibile şi reuşind să contribuie semnificativ în cadrul acţiunii generale. Această colaborare a avut cu atât mai mult impact cu cât tinerii au conştientizat ca CJE se implică şi este prezent în viaţa comunităţii, având ca scop primordial reprezentarea tinerilor şi implicarea lor în mecanismele de funcţionare ale societăţii.
« Sunt deosebit de bucuroasă că am avut oportunitatea de a ne implica într-un proiect de asemenea proporţii, într-un proiect temerar, care lupta pentru un ţel nobil : sprijinirea copiilor ce provin din medii dezavantajate, din punct de vedere socio-economic şi chiar educaţional. Deşi regret să recunosc, mulţi elevi din mediul rural sunt lipsiţi de şanse, sunt privaţi de accesul la o educaţie completă şi de calitate, nu din cauza unei lipse de pregătire a profesorilor, ci din cauza insuficientei şi incompatibilităţii resurselor. De aceea consider că acest proiect şi-a stabilit un obiectiv nobil : acela de sprijinire, de încurajare şi de reorientare, iar faptul că s-a fundamentat pe principiul solidarităţii şi al jocului mă face şi mai mândră de faptul că CJE a fost implicat activ, vizibil şi transparent. Aş mai vrea să punctez un aspect esenţial în acest context : noi suntem prezenţi, noi ne implicăm, noi suntem aici pentru a-i reprezenta pe elevi şi pentru a-i implică, pentru a le crea punţi de legătură cu astfel de organizaţii, pentru a le facilita accesul la astfel de demersuri. CJE există, şi nu doar la nivel teoretic. CJE există în viaţa comunităţii, CJE există în viaţa tinerilor, CJE nu este doar al nostru, ci al tuturor elevilor şi sper că pe viitor şi mai mulţi să îşi dorească să contribuie, să schimbe, să se facă auziţi şi să îşi lase amprenta ! Pentru că avem nevoie de suportul şi de dedicarea lor pentru a creşte şi pentru ca ecoul nostru să fie cu adevărat răsunător. Până atunci, doresc să felicit în mod public iniţiativa FICE Călăraşi şi să le doresc mult succes în definitivarea proiectului ! Vor avea, cu siguranţă, sprijinul nostru până la final şi pe viitor, în realizarea de noi proiecte care să se adreseze tinerilor în mod bidirecţional : celor care pot şi care doresc să se implice şi celor care au nevoie de această formă de sprijin ! », a declarat Alexandra Tuta, Preşedinte CJE Călăraşi la finalul campaniei.
« Din punctul meu de vedere, campania „Dăruieşte un joc pentru copii din mediul rural” este o oportunitate pentru CJE, deoarece elevii care fac parte din acest consiliu doresc să fie nu doar reprezentanţi, ci şi reprezentativi şi să se implice în cât mai multe proiecte, în urma cărora să existe cât mai multe rezultate pozitive.   Această iniţiativă mi se pare utilă pentru copiii care trăiesc în mediul rural, întrucât ei vor putea acum să înveţe şi să-şi consolideze educaţia într-o manieră interactivă, dar şi să aibă parte de puţină culoare în viaţa lor. Acest act de caritate pune în lumină şi implicarea elevilor din licee şi dorinţa lor de a-i ajută şi de a-i sprijini pe copiii care se confruntă cu diverse dificultăţi, din punct de vedere social şi economic. Personal, mă bucur că am luat parte activ la această campanie, în calitate de reprezentant al CJE Călăraşi, ca la nivel de comunitate se desfăşoară acţiuni care aduc contribuţii palpabile şi bucurii şi că structură pe care o reprezint a fost un actor al acestui proiect ! Sper că rezultatele să fie cele aşteptate de mine: copii din mediul rural cu multă bucurie în suflet…şi un CJE mai solicitat în activitatea comunităţii! Sper că aceasta campanie să nu se sfârşească aici, să se strângă mai multe jocuri şi jucării, cărţi, hăinuţe care să îi ajute pe micuţii din mediul rural. », a mărturisit şi Florentina Ciutacu, Avocatul Elevului.

2095 vizualizari in total 2 vizualizari azi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*